Fast-E: 278 stații de încărcare până la sfârșitul anului

Nissan Fast-E

Nissan, BMW, Renault și VW vor instala un mare număr de încărcătoare pentru bateriile mașinilor electrice, în Germania și Belgia, până la sfârșitul anului.  Fast-E este un pas important în susținerea pieței de mașini electrice din Europa.

Aveți mașină electrică, sau plănuiți să vă cumpărați? Dacă da, atunci știrea aceasta vă va bucura: datorită unei alianțe a producătorilor de mașini electrice, vă veți putea planifica vacanțele ținând cont de obiectivele turistice, și nu de amplasarea încărcătoarelor de baterii.

Nissan Fast-E

 

Companiile vor instala, până la sfârșitul anului, 241 de stații de alimentare cu curent electric în Germania și 37 în Belgia. Acestea vor fi inteligent plasate, pe autostrăzile din cele două țări europene, la distanțe de 80 km una de cealaltă. Acțiunea producătorilor de mașini electrice face parte din proiectul Fast-E, care însumează cheltuieli de 18 milioane de Euro.

Acestea provin de la companiile menționate, de la Uniunea Europeană și de la alte 7 branduri implicate în industriile auto și a energiei electrice, și au ca scop extinderea rețelei de încărcare pe întreg teritoriul Europei. UE va intra în joc cu 50% din sumă.

Tot în acest proiect este inclusă instalarea a 30 de încărcătoare în Cehia și Slovacia. Turiștii români vor putea, astfel, să beneficieze de o rețea mult mai bine pusă la punct de-a lungul traseului către Europa Centrală și de Vest. Dacă includem în tablou și discounturile acordate de stat pentru mașinile electrice și hibrid, sunt șanse reale să vedem o creștere a vânzărilor în România. Asta în pofida faptului că proiectul Fast-E nu include Ungaria și România.

Nissan Fast-E

Stațiile vor asigura atât curent alternativ, cât și continuu, putând încărca cea mai mare parte din electricele de pe piață fără probleme. Mai mult chiar, în cazul modelelor compatibile, 80% din capacitatea totală a bateriei poate fi încărcată în 30 de minute.

”Este fantastic să avem suport din partea UE în acest proiect, care va dezvolta într-un mod impresionant rețeaua de încărcătoare pe principalele autostrăzi din Germania și Belgia”, declară Gareth Dunsmore, director al Diviziei de Autovehicule Electrice a Nissan Europa.

Firește, Nissan este unul dintre principalii beneficiari ai creșterii numărului de încărcătoare, Leaf fiind cel mai vândut vehicul electric din lume. Mai mult, e-NV200, al doilea model Nissan, aduce tehnologia electrică în segmentul vehicululelor comerciale ușoare.

Adaugati comentariu