Față-n față – Elon Musk s-a întâlnit cu președintele Turciei pentru a discuta despre SpaceX

Elon Musk SpaceX președinte Turcia

Elon Musk s-a întâlnit cu președintele Turciei la Ankara pentru a discuta despre modul în care Tesla și SpaceX ar putea ajuta ambițioasele planuri ale turcilor.

Președintele Recep Tayyip Erdogan l-a primit pe american la palatal prezidențial. Cei doi au discutat despre mașini electrice, energie “verde” și lansarea de sateliți. În realitate, vizita lui Musk pe teritoriul Turciei a avut ca scop încheierea unei înțelegeri în urma căreia compania americanului, SpaceX, va lansa doi sateliți construiți de Airbus pentru Turcia, Turksat 5A și 5B în 2020, respectiv 2021.

“Prietenii noștri au decis să lanseze sateliții noștri cu rachetele Falcon 9 prin intermediul subcontractorului Airbus, SpaceX”, a declarat ministrul Transporturilor Ahmet Arslan în cadrul unei ședințe la care au fost invitate companii de comunicație din Turcia și Airbus.

Compania lui Musk, SpaceX, plănuiește prima călătorie pe Marte în 2022, dar o navă spațială cu oameni la bord va pleca spre Planeta Roșie în 2024.

Turcii îi cer ajutorul lui Musk și pentru că intenționează să-și lanseze propriul brand auto, care să includă și o mașină electrică, care – spun ei – va fi “mai bună și mai sigură” ca Tesla. Cinci companii auto și din domeniul tehnologiei și-au unit forțele pentru a pune bazele viitorului brand. Primele prototipuri ar trebui să intre în teste în 2019, iar vânzările ar trebui să demareze în 2021.

Adaugati comentariu