Ferdinand Piech s-a stins din viață. S-a prăbușit într-un restaurant din Germania

Ferdinand Piech

S-a stins din viață Ferdinand Piech, la scurt timp după ce s-a prăbușit într-un restaurant din Rosenheim, Germania. Austriacul a avut un cuvânt greu de spus în istoria Grupului Volkswagen, alături de bunicul său, Ferdinand Porsche.

Omul de afaceri avea 82 de ani. Acesta s-a prăbușit în restaurantul în care lua cina alături de soția sa, Ursula. O salvare sosită la fața locului l-a transportat de urgență la spital. Piech a murit câteva ore mai târziu.

“Soțul meu a murit total neașteptat, după ce a trăit o viață marcată de pasiunea pentru mașini și pentru angajații care le construiau”, au fost cuvintele Ursulei Piech, într-o declarație emisă de avocatul său.

În 2015, austriacul demisionase din funcția de președinte al Consiliului de Supraveghere de la Volkswagen și al Consiliului de Administrație în plin scandal Dieselgate, atunci când autoritățile au descoperit că milioane de mașini erau echipate cu un dispozitiv de trucare a rezultatelor testelor de emisii. La acea vreme, Piech a declarat că mulți din conducerea lui Volkswagen, inclusiv CEO-ul Martin Winterkorn, știau de folosirea dispozitivelor.

Piech a fost nepotul marelui Ferdinand Porsche, inventatorul legendarului Beetle și fondatorul brand-ului Porsche. Tot la Porsche și-a început cariera și el în anii ’60, trecând apoi la Audi. În 1972, a devenit președintele companiei din Ingolstadt pentru ca cinci ani mai târziu, să ajungă la conducerea Grupului Volkswagen. Supranumit “domnul Volkwagen”, Piech a condus destinele Volkswagen AG între 1993 și 2002.

În 2017, a semnat un acord pentru a vinde partea sa de acțiuni, cotate la aproximativ un miliard de euro, către ceilalți membri ai familiei Porsche-Piech.

Au apărut zvonuri conform cărora Ferdinand Piech ar fi cumpărat cea mai scumpă mașină din lume, Bugatti La Voiture Noire, costată la 16,7 milioane de euro. Constructorul francez păstrează însă, misterul asupra numelui cumpărătorului.

 

Adaugati comentariu