Fering Pioneer: off-roaderul hibrid cu autonomie 7000 km!

Fering Pioneer autoexpert.ro

Acesta este un off-roader ultra-ușor, propulsat de un sistem hibrid. Cea mai spectaculoasă trăsătură a sa este autonomia de 7000 km. Îl cheamă Fering Pioneer și vine din Regatul Unit.

Dacă vehiculul ăsta o să iasă pe piață, va fi un hit. Pentru că toate caracteristicile sale par venite din altă lume. În primul rând, Fering Pioneer este un off-roader cu șasiu separat. Iar asta ne oferă o idee despre capacitățile sale în regim off-road.

Britanicii ne oferă și niște detalii concrete. Este capabil să străbată vaduri de apă de până la 1,4 m adâncime. Rivalii săi se opresc la 70 cm (dacă sunt diesel), respectiv 1 m (electrice). Apoi, poate trece peste denivelări de 50 cm fără să atingă. În sfârșit, poate aborda înclinații laterale de 50 grade și cățărări de 60%. Garda la sol este de 80 cm. Într-un cuvânt – spectaculos!

➡ Acesta este SUV-ul cu motor de 16 litri! 💡

La fel de interesant este că, în pofida șasiului separat, Fering Pioneer este foarte ușor. Are atât masa, cât și sarcina utilă de 1500 kg, deci e mult mai ușor și mai capabil decât orice vehicul rival.

Fering Pioneer: autonomie record

Dar, poate, cel mai greu de digerat aspect este autonomia. Propulsia este realizată de două motoare electrice care însumează 600 Nm. Acestea sunt alimentate de un generator de 70 kW, care funcționează cu bio-diesel. Bateriile sunt suficiente pentru 80 km de rulare pur electrică. După aceștia, generatorul pornește pentru a încărca bateriile. Din păcate, producătorul nu oferă informații prin care să explice autonomia fabuloasă.

Fering Pioneer autoexpert.ro

Totuși, sunt puține motive să ne îndoim pe deplin de veridicitatea ei. Fondatorul companiei, Ben Scott-Geddes, este un binecunoscut inginer auto. A stat în spatele victoriei lui McLaren F1 din 1995, de la Le Mans. În 2006, a construit cel mai rapid supercar din lume, Caparo T1, care l-a bătut pe Koenigsegg CCX pe circuitul Top Gear cu 7 secunde!

Off-roaderul va fi lansat în câteva luni, la un preț estimat la 207.000 dolari. Este mai mare decât un Hummer H1: lungime – 5526 mm, lățime 2000 mm, înălțime 1974 mm.

via fering

Adaugati comentariu