Fernando Alonso este primul pilot care reușește dubla în 2012

Folosind o strategie cu două opriri la boxe, Fernando Alonso este primul pilot care câștigă două curse în sezonul 2012. În urma unei victorii emoționante pe teren propriu, pilotul de la Ferrari a preluat conducerea în clasamentul general al piloților.

Alonso a plecat in cursa de pe pozitia a 11-a, dar a recuperat 10 pozitii folosind mai intai pneurile P Zero Galben, de compozitie soft, dupa care, la ultima oprire, a trecut pe cele de compozitie medium pentru ultimele 29 de tururi.

Sebastian Vettel, pilotul echipei Red Bull, a plecat din pole position si a luat un avans de 20 de secunde pana cand pe circuit, la jumatatea cursei, a intrat masina de siguranta. Germanul a oprit la boxe si a trecut pe pneuri de compozitie medium cu care spera sa termine cursa, dupa ce pana in acel moment a folosit doar pneurile de compozitie soft. Germanul a ramas lider dupa ultima oprire, dar imediat dupa restart a fost nevoit sa abandoneze din cauza unei probleme tehnice. Alonso, eroul local, a profitat de acest lucru si a trecut in fata, spaniolul profitand si el de neutralizarea cursei pentru a trece pe anvelope de compozitie medium.

Romain Grosjean (Lotus) a avut o strategie similara cu cea a lui Alonso si i-a pus probleme pilotului de la Ferrari pana in turul 40 cand a abandonat si el din cauza unor probleme tehnice. Celelalte doua locuri ale podiumului s-au decis abia in ultimele tururi, dupa un final dramatic, caracterizat de incidente si manevre de depasire. In final, Kimi Raikkonen (Lotus) a terminat pe doi, iar Michael Schumacher (Mercedes) pe 3.

Si Raikkonen a profitat de perioada de neutralizare si a oprit atunci pentru ultimul schimb de pneuri, in timp ce Schumacher a avut o strategie diferita. Locul trei pentru Michael Schumacher – plecat in cursa de pe pozitia a 12-a a grilei si unul dintre cei cinci piloti care au inceput cursa cu pneuri de compozitie medium – este cel mai bun rezultat din acest sezon si primul podium de la revenirea in Formula 1. Inca o data, in Marele Premiu al Europei de la Valencia pe podium au fost trei masini diferite, ambele pilotate de trei fosti campioni mondiali in Formula 1.

Comentăm?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top