Ferrari 250 GTO este cea mai scumpă mașină din lume!

Ferrari 250 GTO 2

Un Ferrari 250 GTO a fost vândut pentru suma fabuloasă de 70 de milioane de dolari, devenind astfel cea mai scumpă mașină din istorie. Automobilul construit în 1963 a câștigat cursa de anduranță Tour de France la un an după ce a văzut lumina zilei și a trecut al patrulea linia de sosire în celebra competiție de 24 de ore de la Le Mans.

În 55 de ani, acest Ferrari 250 GTO nu a fost niciodată implicat într-un accident și încă păstrează numeroase elemente originale, ceea ce îl face și mai valoros. Cel care și-a adjudecat mașina, un om de afaceri american, este celebru pentru colecția sa de modele speciale Ferrari. David MacNeil deține o companie de accesorii auto pentru protejarea mașinilor de intemperii.

Ferrari 250 GTO

Acest Ferrari, vopsit în argintiu și galben, a fost restaurat de o companie britanică, DK Engineering, în anii ’90, dar MacNeil a achiziționat-o de la pilotul german Christian Glaesel, care o păstrase în garajul personal timp de 15 ani. În anul 2000, acest exemplar a fost vândut pentru 6,5 milioane de dolari.

250 GTO este, se pare, modelul preferat al colecționarilor. Un alt exemplar GTO este a doua cea mai scumpă mașină vândută vreodată. În top 10 al celor mai valoroase automobile se regăsesc șapte modele Ferrari, trei dintre acestea fiind unități 250. Printre cele mai scumpe se află și un Mercedes-Benz W196, vândut la licitație, în 2013, pentru 22.701.864 de euro.

Adaugati comentariu