Ferrari 296 GTS: versiune decapotabilă cu propulsor V6 electrificat

Ferrari adaugă o variantă decapotabilă în gama noului model 296. Numit 296 GTS, noul model folosește același propulsor V6 cu sistem plug-in hybrid.

În vara anului trecut, Ferrari lansa modelul 296 GTB, iar acum constructorul italian adaugă o versiune decapotabilă în gamă numită 296 GTS (Gran Turismo Spider). Noul model folosește același sistem de propulsie plug-in hybrid cu motor V6.

Ferrari 296 GTS

Sistemul ales pentru decapotarea plafonului folosește un hard-top pliabil ce poate fi utilizat și în mers la viteze de până la 45 km/oră. O decapotare completă durează 14 secunde.

Pentru propulsie, Ferrari 296 GTS utilizează motorul V6 twin-turbo de 3.0 litri asociat cu un motor electric pentru un total de 830 CP și 740 Nm. Pentru alimentarea motorului electric, sistemul dispune de o baterie de 7,45 kWh. Autonomia în mod electric este de 25 kilometri, iar viteza maximă este de 135 km/oră. Transmisia este asigurată de o cutie de viteze automată cu opt trepte și două ambreiaje.

Modelul Ferrari poate accelera de la 0 la 100 km/oră în 2,9 secunde, iar viteza maximă ce poate fi atinsă este de 330 km/oră.

Modelul poate fi comandat și cu pachetul opțional Assetto Fiorano ce aduce un pachet aerodinamic accentuat, amortizoare ajustabile, anvelope performante Michelin Pilot Sport Cup 2 R și alte elemente pentru o greutatea totală mai scăzută.

Via Ferrari

Adaugati comentariu