Ferrari 458 Challenge

Ferrari a ridicat voalul de pe noua sa mașină de competiție – 458 Challenge, cu ocazia Salonului Auto de la Bologna. Modelul este versiunea mai ușoară și mai rapidă a lui 458 Italia și va ocupa pozițiile de start din grilele competițiile monomarcă, începând cu anul 2011.

458 Challenge dispune de același motor ca și versiunea de serie, V8 de 4,5 litri cu injecție directă, care dezvoltă 562 CP la 9.000 rpm. Îmbunătățirile aduse modelului pentru exploatarea pe circuit, s-au limitat la modificarea rapoartelor din transmisie și la mici modificări aduse cutiei de viteză. De asemenea, s-a umblat la greutate, scăderea masei totale, aducând după sine și creșterea performanțelor modelului.

Ferrari a redus grosimea panourilor caroseriei și a folosit peste tot pe unde a fost posibil, materiale compozite cum ar fi Lexanul sau fibra de carbon. Totuși compania a refuzat să facă publică greutatea totală a mașinii, deocamdată.

Modificările aduse șasiului înseamnă printre altele o modificare a durității arcurilor, amortizoare optimizate, jante pe 19 inch, anvelope slick mai mari, produse de Pirelli și o micșorare a gărzii la sol. Un alt element care atrage atenția este sisteul de frânare Brembo, asemănător celui de pe 599XX.

Noul model primește de asemenea diferențialul electronic E-Diff dezvoltat special de Ferrari și sistemul F1-Trac (sistem de control al tracțiunii), acest lucru întâmplându-se pentru prima dată la o mașină dezvoltată pentru competițiile monomarcă.

Ferrari pretinde că 458 Challenge poate genera o forță laterală de până la 1,6 g și că este capabil să parcurgă un tur al circuitului de casă de la Fiorano într-un minut și 16,5 secunde, cu 2 secunde mai rapid decât F430 Challenge și cu 8,5 secunde mai rapid decât versiunea de stradă a lui 458 (trebuie ținut cont de faptul că timpul lui Challenge a fost obținut cu anvelope slick).

458 Challenge va fi cel de-al cincilea model care va concura în Ferrari Challenge Trofeo Pirelli după F430, 360 Modena, F355 și 348. 
Sursa:
www.autocar.co.uk
http://www.autocar.co.uk/News/NewsArticle/AllCars/254409/

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top