Ferrari 458 Spider debutează la Frankfurt

Ferrari 458 Spider

Noul 458 Spider se alătură modelului 458 Italia, lărgind astfel gama automobilelor Ferrari cu motor V8 amplasat central spate. Modelul oferă noi soluții ingenioase, manevrabilitate și performanțe în configurația decapotabilă.

458 Spider este echipat cu un «hard top» retractabil, o inovație brevetată Ferrari care reprezinta o premieră mondială pentru un automobil sport din acest segment. Modelul va fi prezentat la ediția din acest an a Frankfurt Motor Show, care va începe pe 15 septembrie.

Ferrari 458 Spider este propulsat de motorul V8 de 4.5 litri, cu injecție directă și aspirat normal. Motorul a fost desemnat International Engine of the Year (Motorul Anului în lume) în 2011 pentru excelență tehnologică în ceea ce privește reactivitatea, performanța, economia de carburant și rafinamentul. Puterea este transmisă la sol prin ingeniosul dublu-ambreiaj Ferrari tip F1 cu palete de schimbare a vitezelor ce funcționează prin sofisticatul E-Diff care, la rândul său, este integrat la sistemul de control al tracțiunii F1-Trac și la ABS-ul de înalte performanțe pentru un maxim de manevrabilitate dinamică.

Câteva din caracteristicile mașinii, precum reglajul electronic al pedalei de accelerație sau mișcarea suspensiei multilink, au fost calibrate special pentru a garanta cea mai mare sportivitate și o plăcere a pilotajului unică în configurația decapotabilă, în acord cu tradiția modelelor Spider de la Maranello. Chiar și sunetul motorului a fost modificat pentru ca ocupanții mașinii să fie absorbiți în totalitate de experiența unică a conducerii unui Ferrari decapotabil.

Fabricat integral din aluminiu, acoperisul rigid al 458 Spider oferă mai multe avantaje față de tradiționalul «soft-top», precum greutatea (25 kg mai ușor) și timpul de deschidere (doar 14 secunde). Integrat în linia mașinii, acoperișul rigid a fost conceput să încapă în compartimentul situat chiar în fața motorului, fără să compromită în vreun fel aerodinamica sau performanțele mașinii. Micul spațiu necesar pentru a găzdui acoperișul a permis designerilor să adauge un spațiu generos de bagaje chiar în spatele scaunelor.

Partea din spate a mașinii este caracterizată prin forma inovatoare desenată să optimizeze fluxul aerului către motor și către radiatoarele de ulei ale ambreiajului și cutiei de viteze. Pentru un maxim de confort în timpul mersului și în configurația decapotabilă, 458 Spider este dotat cu un paravânt reglabil electric. Designul a fost perfecționat pentru a încetini și distribui curentul de aer din cockpit, ceea ce permite pasagerilor să poarte o conversație chiar și la viteze de peste 200km/h.

Noile soluții tehnice ale sașiului garantează un nivel identic de rigiditate structurală atât cu sau fără acoperiș. Rezultatul este o mașină extrem de plăcută de condus, ce aduce performanțe extreme și o reactivitate ce a caracterizat întotdeauna «berlinetele» decapotabile Ferrari.

Forza Rossa, reprezentantul oficial Ferrari în România, va primi anul viitor 12 automobile Ferrari 458 Spider, iar 10 din acestea au fost deja vândute încă din vara anului trecut, atunci când s-au făcut publice primele teste. Două unități mai sunt în prezent disponibile pentru clienții interesați.

458 Spider specificații tehnice

Dimensiuni
Lungime 4527 mm
Lățime 1937 mm
Înălțime 1211 mm
Ampatament 2650 mm
Greutate 1430 kg
Raport greutate/putere 2.51 kg/CV
Distribuția greutății f/s 42%/58%

Motor
Tip 90° V8
Capacitatea 4499 cc
Puterea maximă 570 CV @ 9000 rpm
Cuplul maxim 540 Nm @ 6000 rpm
Puterea specifică 127 CV/l
Raport de compresie 12.5:1

Roți
Față 235/35 ZR20 8.5”
Spate 295/35 ZR20 10.5”

Performanțe
Viteza maximă 320 km/h (198 mph)
0-100 km/h <3.4 s

Consum + emisii
Consum de carburant* 11.8 l/100 km
Emisii* 275 g CO2/km

Cutia de viteze
Dublu-ambreiaj, 7-trepte F1

Electronică
E-Diff3, F1-Trac, high-performance ABS

* În regim mixt, cu sistemul HELE (ECE+EUDC)

Adaugati comentariu