Ferrari 488 Spider. Căluţul Cabrat se descoperă

După ce în februarie am făcut cunoştinţă cu primul model turbo cu motor central din istoria Ferrari, 488 GTB, a sosit momentul să ne lăsăm pradă ispitei numită 488 Spider.

Ferrari 488 Spider, declinarea cabrio a supercar-ului entry-level de la Maranello va vedea lumina zilei în septembrie, la Salonul Auto de la Frankfurt, cel mai important eveniment auto al toamnei.

Ferrari se grăbeşte să alinte noul 488 Spider drept cel mai puternic şi mai rapid cabrio cu motor V8 montat central al casei italiene. Iar cifrele par să le dreptate mai marilor companiei.

Din spatele celor două superbe scaune tip scoică ne întâmpină cel mai nou V8 făurit de Ferrari, o unitate de 3,9 litri înzestrată, contrar tradiţiei, cu două turbine, în esenţă, aceeaşi inimă plină de vervă regăsită şi în fişa tehnică a fratelui cu plafon fix, 488 GTB. Puterea maximă şi cuplul sunt identice, ceea ce se traduce printr-un bagaj de resurse estimat la 670 CP şi 760 Nm.

ferrari-488-spider (2)

 
Sprintul de la 0 la 100 km/h durează fix trei secunde, inundate de sunetul divin al gloriosului V8, în goana sa spre viteza maximă de 330 km/h. Plafonul escamotabil se pliază în doar 14 secunde şi este cu 25 kg mai uşor decât soft-top-ul lui F430 Spider. Nu este, totuşi, vorba de un acoperiş complet nou, ci de acelaşi hard-top versatil oferit şi în compania vechiului, dar la fel de incintantului, 458 Spider.

Adaugati comentariu