Ferrari a învins criza în 2010

Rezultatele Ferrari pentru primele trei trimestre arată venituri de 1.349 milioane de Euro (+4.8%) şi un total de 4.598 de maşini livrate dealerilor (+2.4%). Profitul din exploatare pentru aceeaşi perioadă a fost de 192 de milioane de Euro, comparativ cu 176 milioane de Euro anul trecut (+9%).

S-a înregistrat şi un rezultat excepţional în termeni de flux numerar, care a atins un record de 213 milioane de Euro. Oficialii companiei au declarat că veniturile vor continua să crească şi datorită magazinelor electronice şi a parcului de distracţii tematic care şi-a deschis porţile la Abu Dhabi.

Comitetul de directori Ferrari, prezidat de Luca di Montezemolo, s-a întrunit pe data de 26 octombrie pentru a examina rezultatele obţinute până la 30 septembrie 2010. Veniturile trimestriale au totalizat 446 milioane de Euro, cu 12.6% mai mari decât cele înregistrate în trimestrul al treilea din 2009, iar numărul de maşini livrate dealerilor a ajuns la 1.398  (+3.9%).

Profitul din exploatare a fost excelent, arătând o creştere de 46% şi atingând suma de 76 de milioane de Euro. Suma reprezintă echivalentul a 17% din venituri, comparativ cu cei 13% obţinuţi în al treilea trimestru al lui 2009. Rezultatul acesta este datorat în special creşterilor din vânzări, excelentului progres al programului de personalizare precum şi eforturilor continue de a creşte eficienţa în toate zonele companiei, inclusiv în Departamentul de Curse.

În ceea ce priveşte modelele, Ferrari California îşi continuă succesul, iar 458 Italia a performat excelent. Livrările acestui din urmă model au început pe toate pieţele şi vor prinde viteză în următoarele luni. 

„Rezultatele economice, ca şi rezultatele sportive, subliniază marele efort de echipă depus de toţi angajaţii Ferrari. Pe o piaţă care rămâne instabilă, Ferrari a continuat să ofere maşini care sunt exclusiviste, inovatoare şi de înaltă calitate, ceea ce ne-a permis să profităm de oportunităţi importante de vânzări. În domeniul curselor auto, hotărârea şi voinţa de a nu ne da bătuţi ne-au permis să ne propulsăm unul dintre piloţii noştri pe poziţia de leader al Campionatului de Formula 1. 

Trebuie să continuăm cu aceeaşi dedicare, atât pe pieţele comerciale cât şi pe pista de curse, pentru a duce un excepţional an 2010 la un finish pe măsură.”, a comentat Luca di Montezemolo, preşedintele Ferrari.

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Rimac Technology - BMW

Parteneriat BMW Group – Rimac Technology

Grupul BMW a încheiat un parteneriat „pe termen lung” cu Rimac Technology, divizie independentă a companiei croate care, alături de Porsche, este

Scroll to Top