Ferrari  a recâştigat titlul de cel mai puternic brand al lumii

Ferrari  a recâştigat titlul de cel mai puternic brand al lumii

Ferrari  a recâştigat titlul de cel mai puternic brand al lumii, deţinut ultima oară în 2014. Astfel, forţa brandului Ferrari a crescut până la un scor Brand Strength Index ( Indexul Puterii Brandului – BSI) de 94,8 din100, surclasând alte mari companii precum McDonald’s, Coca-Cola, Rolex, Lego sau Disney.

Brand Finance determină puterea relativă a mărci printr-un scor echilibrat în careevaluează investiţiile de marketing, capitalurile proprii ale acţionarilor şi performanţa afacerii.

Conform acestor criterii, Ferrari este cel mai puternic dintre cele 14 branduri prezente în Brand Finance Global 500, ediţia 2019, care au primit cel mai ridicat rating AAA +.

De la înfiinţarea sa, Ferrari a rămas sinonim cu stilul şi performanţa, permiţând brandului să se extindă cu succes şi în alte segmente – de la produse gen şepci şi ochelari de soare, la parcuri şi hoteluri tematice – fără a-şi pierde atractivitatea ca brand de lux.

Brandurile auto de top, în general, continuă să uimească şi să câştige încrederea consumatorilor. Astfel, în clasamentul celor mai puternice branduri, Ferrari este urmat de Porsche şi BMW, mărci de primă clasă cu rating AAA. Citește mai mult.

Adaugati comentariu