Ferrari J50: Supercar jubiliar, închinat pieței japoneze

Ferrari J50 este numele celui mai nou supercar din Maranello. Produs în serie limitată, acesta aniversează cincizeci de ani de prezență Ferrari pe piața din Japonia.

Doar zece unități vor fi fabricate, toate dedicate exclusiv publicului nipon. Creat de divizia Ferrari Special Projects, noul supercar a fost dezvoltat pornind de la actualul Ferrari 488 Spider.

Ferrari J50 este un targa cu două locuri, animat de același motor V8 supraalimentat de 3,9 litri și 690 CP folosit și de 488 GTB.

Designul este un omagiu adus mașinilor de curse din anii 50, conturul neagru ce decorează linia mediană fiind, de asemenea, o aluzie subtilă la modele celebre, ceva mai recente, precum GTO și F40. Jantele de 20 inch, parbrizul coborât și eleronul masiv ce se contopește cu capota motorului sunt detalii unice, ce delimitează extrem de clar noul J50 de sursa sa, 488 GTB.

Plafonul amovibil este compus din două piese escamotabile, realizate integral din fibră de carbon. Atunci când șoferul alege să ruleze sub cerul liber, cele două secțiuni ale acoperișului pot fi depozitate într-un spațiu dedicat, aflat în spatele scaunelor.

ferrari-j50 (4)

Adaugati comentariu