Ferrari la putere – Vettel câștigă în Bahrein

Ferrari wins in Bahrein (10)

Sebastian Vettel readuce monopostul Ferrari în frunte. Pilotul neamț al Scuderiei a câștigat Marele Premiu al Bahreinului, devansându-i pe cei de la Mercedes, Lewis Hamilton și Valtteri Bottas, acesta din urmă reușind primul pole din cariera sa în Formula 1.

Plecat al treilea în cursă, Sebastian Vettel l-a depășit pe Lewis Hamilton încă din primul viraj, apoi a pornit la vânătoare de Valtteri Bottas. Celor trei le-au ținut trena Daniel Ricciardo și Max Verstappen de la Red Bull Racing. Ferrari a mizat pe o carte riscantă, dar care, în cele din urmă, s-a dovedit a fi câștigătoare. L-a chemat pe Vettel la boxe în turul 10.

Ferrari wins in Bahrein (5)

Neamțul s-a întors pe circuit pe poziția a 12-a, dar a așteptat optimist ca și ceilalți piloți să facă schimbul de anvelope. Și Verstappen a schimbat devreme, dar o eroare în virajul 4 l-a scos din cursă. Olandezul în vârstă de 19 ani a acuzat probleme la frâne și a urmărit din padoc restul cursei.

Vedeți pe site-ul Miss Auto o galerie foto cu cele mai frumoase fete din Formula 1!

Sub Safety Car, Mercedes și-a chemat la boxe ambii piloți în același timp. Hamilton s-a mișcat prea încet pentru a da timp mecanicilor să facă schimbul pentru Bottas și a primit o penalizare de 5 secunde pentru că l-a încetinit pe Ricciardo, aflat în urma sa. Vettel s-a trezit astfel în frunte.

Ferrari wins in Bahrein (5)În turul 29, Bottas, acuzând un comportament supravirator al monopostului său, l-a lăsat pe triplul campion mondial să-l depășească, în speranța că acesta îl va ajunge pe neamțul din frunte. Pilotul de la Ferrari a trecut pe softuri în al 33-lea tur de circuit, astfel că Hamilton a preluat conducerea pentru următoarele 8 tururi, fiind nevoit, în cele din urmă, să intre să schimbe și el și să-și ispășească pedeapsa. Înapoi pe circuit, Hamilton l-a prins din nou din urmă pe Bottas și l-a depășit, dar atacul său tardiv la Vettel a fost și inutil. Britanicul a terminat la peste 6 secunde în spatele pilotului Ferrari.

Sebastian Vettel a câștigat în Bahrein și s-a instalat comod în fruntea clasamentului general, cu 68 de puncte. Și în Bahrein, și în clasamentul general, este urmat de Lewis Hamilton, la o distanță de 7 puncte. Bottas este pe trei, cu 38. Team-ul Mercedes-AMG PETRONAS conduce clasamentul constructorilor (109 puncte), urmat de Ferrari (100 puncte) și de Red Bull (47 puncte).

Adaugati comentariu