Ferrari Mondial găsit într-un canal în Amsterdam după 26 ani

Ferrari Mondial in Amsterdam

Departamentul de pompieri din Amsterdam a găsit un Ferrari Mondial într-un canal, informează revista germană Auto Bild. Se pare că mașina fost furată și apoi scufundată în canal unde a stat mulți ani.

Foto: Auto Bild

La starea de degradare în care a fost găsită mașina, acesta a stat probabil mulți ani sub apă. Geamurile s-au desprins, caroseria este plină de mâl, ușa dreapta și capota nu mai există. Doar culoarea roșie mai amintește de savoarea unui Ferrari.

Mașina în cauză este un Ferrari Mondial 3.2 produs în 1987. Acest model a fost produs de Ferrari între 1985 și 1988 în 987 exemplare. Coupe cu 2+2 locuri, Mondial 3.2 are un motor V8 de 3,2 litri de la 328 ce dezvolta 270 CP.

Poliția din Amsterdam a descoperit că mașina a fost anunțată ca furată în 1994. Nu a fost găsită niciodată și probabil la un moment dat a fost scufundată în canal. A fost descoperită acum după 26 de ani.

Poliția nu a avut niciun fel de dovezi despre cine ar fi putut fi făptuitorul și nici despre o infracțiune violentă asociată cu acest furt.

După descoperirea și recuperarea epavei din canal, aceasta a fost predată firmei de asigurări de atunci iar rămășițele ei au fost duse la  centrul de dezmembrări De Ooyevaar.

Nu se știe ce se va întâmpla cu epava dar în mod normal autoritățile pot interzice vânzarea ei. În acest caz, epava poate fi expusă într-un muzeu sau dezmembrată.

Adaugati comentariu