Ferrari pregătește o versiune super-performantă a lui 488

Ferrari

Ferrari va lansa în acest an o versiune de 700 CP, track-ready, pentru modelul 488. Ținând cont că modelul a fost deja prezentat în cadrul unui eveniment privat și că un document intern al companiei, care vorbea despre cel mai potent V8 din istoria ”Căluțului Cabrat” a ajuns deja online, jurnaliștii britanici afirmă că este foarte probabil ca mașina să fie adusă, în martie, la Salonul Auto de la Geneva.

Autocar scrie că motorul 3.9 twin turbo V8 a fost dezvoltat de specialiștii care lucrează pentru echipa de Formula 1, este mai ușor cu 10% decât cel care echipează actualmente versiunea 488 Challenge și va beneficia și de un spor consistent al cuplului. Mașina va prelua și alte elemente dezvoltate pentru modelele de curse, precum cutia de viteze, pachetul aerodinamic derivat din mașina de LeMans 488 GTE (cu 20% mai eficient decât al modelului standard), jante de aliaj de 20 inci cu 40% mai ușoare față de cele care echipează varianta bază și noile pneuri Michelin Sport Cup 2.Noua variantă a lui 488 va intra în competiție cu Porsche 911 GT2 RS și va reprezenta un înlocuitor pentru 458 Speciale, modelul care este considerat drept cea mai importantă realizare a celor de la Ferrari pentru cei care obișnuiesc să-și folosească mașina exclusiv pe circuit.

În ceea ce privește numele, există zvonuri că Ferrari a rezervat particula GTO pentru acest model, una care a mai fost folosită doar în cazul a trei mașini: 250 GTO, 288 GTO, mașini de curse, respectiv 599 GTO, versiunea de stradă a lui 599XX. Totuși, după cum scriu jurnaliștii englezi, în acele slide-uri care au apărut pe internet se folosea sintagma ”V8 Sport Special Series”.

Ferrari

 

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top