Ferrari – prima victorie la Monaco după 16 ani

Vettel Monaco

Monaco a fost teritoriul ghinionului pentru Ferrari în ultimii 16 ani. Dar Sebastian Vettel a rupt vraja și a câștigat Marele Premiu desfășurat pe Riviera Franceză. În urma sa a venit colegul Kimi Raikkonen, iar al treilea a trecut linia de sosire Daniel Ricciardo de la Red Bull. Niciunul dintre monoposturile campionilor mondiali, Mercedes-AMG PETRONAS, nu a prins podiumul.

Kimi Raikkonen, aflat la primul pole din 2008 încoace, a fulgerat de pe grila de start, cu Sebastian Vettel după el. Piloții Red Bull, după un contact, și-au păstrat pozițiile, la fel și Valtteri Bottas de la Mercedes.

Vettel a jucat cartea câștigătoare cu un record pe tur de circuit și cu un pit stop excelent, care l-a trimis pe circuit înaintea colegului de la Ferrari, Raikkonen.

Kimi leader Monaco

Plecat de pe 13, fostul campion mondial Lewis Hamilton a alergat după puncte și în turul 40 era deja pe 6. O trecere pe la boxe îl trimite pe 7.

Cu 17 tururi înainte de final, spectatorii au înlemnit la Monte Carlo. Monopostul Sauber al lui Whrlein a fost împins de Jenson Button în parapet, chiar înainte de intrarea în tunel, iar tânărul pilot german a rămas captiv în monopost, minute bune. Stewarzii au repus mașina pe roți, iar Werhlein a fost preluat de mașina medicală. Vezi în ce poziție periculoasă a ajuns mașina!

Prima victorie după o așteptare de 16 pentru Ferrari la Monte Carlo. Sebastian Vettel a trecut primul linia de sosire, urmat de Kimi Raikkonen. A venit gâfâind în urma lor Daniel Ricciardo de la Red Bull. Cursa urmărită de campionul mondial Nico Rosberg, din postura de spectator, a fost un dezastru total pentru team-ul Mercedes. Valtteri Bottas a terminat pe 4, iar Hamilton s-a zăbtut în pluton, încheind pe abia pe 7.

Podium Monaco

La Monte Carlo, a fost plin de vedete. “Thor” Chris Hemsworth, ciclistul Mark Cavendish, starul lui Bayern Munchen Jerome Boateng, dar și proaspătul câștigător al Cupei UEFA Jose Mourinho au fost la cursă. Vedeta din Baywatch, Pamela Anderson, a întors capete la Monte Carlo. Vezi cum arată blonda la aproape 50 de ani!

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top