Ferrari Roma Spider – variantă decapotabilă pentru supercarul italian

Ferrari Roma Spider autoexpert.ro

Ferrari a prezentat oficial varianta Spider pentru modelul Roma. Ferrari Roma primește, astfel, o versiune decapotabilă ce păstrează sub capotă motorul V8 de 3.9 litri și 620 CP.

Ferrari Roma, coupe-ul cu motor amplasat frontal, a fost lansat de către italieni în 2020. La trei ani distanță, Ferrari adaugă și o versiune decapotabilă ce poartă traditionalul nume Spider. Ferrari Roma Spider este primul model decapotabil de la F430 Spider, automobil care a ieșit din producție în 2010.

Ferrari Roma Spider autoexpert.ro

Noua variantă Roma Spider folosește aceeași caroserie din fibră de carbon ca și modelul coupe, dar cu o serie de elemente ranforsate pentru a spori rigiditate. Versiunea Spider a modelului Roma cântărește cu 84 de kilograme mai mult prin adăugarea mecanismului care permite plierea plafonului, a paravântului și tetierele integrate pentru scaunele din spate.

Ferrari Roma Spider

Roma Spider întrerupe lunga tradiție a modelelor Ferrari decapotabile cu hard-top pliabil. De data aceasta, inginerii Ferrari au ales soluția clasică cu soft-top textil pentru plafonul pliabil. Astfel, noul model este primul Ferrari cu soft-top și motor frontal de la modelul 365 GTS4 din 1969. Soft-top-ul folosit este fabricat dintr-un material textil special cu cinci straturi ce oferă izolare fonică similară cu cea oferită de o caroserie normală. Sistemul are nevoie de 13,5 secunde pentru o decapotarea completă și poate fi operat și în mers la viteze de până la 60 km/oră. Plafonul textil este pliat în portbagajul de 255 litri.

Ferrari Roma Spider autoexpert.ro

Pentru a proteja pasagerii de vânt la viteze mari, Roma Spider folosește un nou deflector integrat în bancheta spate. Acesta poate fi operat în mers la viteze de până la 170 km/oră.

Ferrari Roma Spider autoexpert.ro

Puterea este furnizat de motorul V8 de 3.9 litri ce oferă 620 CP către puntea spate prin intermediul unei cutii de viteze automate cu două ambreiaje și 8 trepte. O serie de modificări aerodinamice, inclusiv un spoiler activ, au fost adăugate. Astfel,  modelul Roma Spider poate accelera de la 0 la 100 km/oră în 3,4 secunde, timp identic cu al modelului coupe.

Via Ferrari

 

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top