Ferrari SF90 XX: hypercar PHEV cu 1030 CP

Ferrari SF90 XX Stradale

Ferrari a prezentat oficial hypercarul SF90 XX, model ce va fi produs în serie limitată în două variante de caroserie: Stradale și Spider.

Ferrari a produs o versiune ”extremă” a modelului SF90. Numită SF90 XX, va fi disponibilă în serie limitată în două variante de caroserie: Stradale (coupe) și Spider (cu hardtop retractabil). Cele două modele V8 PHEV vor fi produse în ediții limitate de 799 și, respectiv, 599 de exemplare.

Ferrari SF90 XX Stradale

Ferrari SF90 XX

Este pentru prima dată când Ferrari produce un model din familia XX care este omologat pentru circulația pe drumurile publice. Toate celelalte modele FXX, FXX-K și FXX-K Evo sunt destinate exclusiv pentru circuite.

Ferrari SF90 XX Stradale

SF90 XX se remarcă prin designul mai agresiv al caroseriei cu elemente aerodinamice proeminente ce includ un eleron fix în partea din spate. Pentru cei 1030 CP, noul model folosește un sistem de propulsie plug-in hybrid format dintr-un motor V8 biturbo de 4.0 litri (797 CP la 7.900 rpm și 804 Nm) și trei motoare electrice. Puterea totală a sistemul de propulsie este 1030 CP (+30 CP comparativ cu versiunile care nu fac parte din seria XX). Sistemul electric este alimentat de o baterie de 7,9 kWh ce asigură o autonomie electrică de 25 kilometri. Transmisia este asigurată de o cutie de viteze automată cu 8 trepte.

Ferrari SF90 XX Stradale

Performanțele sunt pe măsură: 0-100 km/oră în 2,3 secunde pentru ambele variante SF90 XX. Viteza maximă a fost limitată la 320 km/oră.

Via Ferrari

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Renault Trafic E-Tech Electric AutoExpert.ro

Test drive Renault Trafic E-Tech Electric

Renault își electrifică toată gama de vehicule comerciale. Ultimul pas al procesului se numește Trafic E-Tech Electric. L-am testat în Bordeaux, și

Scroll to Top