Fiat 500 se îmbracă ca americanii

Italienii au anunțat încă de la finele anului 2010 că primul model Fiat care va trece în mod oficial Atlanticul va fi un 500. Americanii sunt bucuroși de noul venit, iar firma de echipamente after-market oficială a grupului Chrysler (Mopar) i-a pregătit ceva interesant.

Mopar se ocupa de modificarea automobilelor produse de grupul Chrysler de cateva decenii, prin urmare faptul ca si-au indreptat atentia asupra noului parteneriat cu Fiat nu ar trebuie sa ne surprinda prea tare. Cum 500 va fi primul model Fiat vandut oficial in State, Mopar nu a ratat ocazia sa ii ofere un plus de personalitate.

Vopseaua negru-mat este element principal al noii atitudini exprimate de micutul 500, accentele cromate (imprastiate cu o generozitate tipica americana) completand tusele de agresivitate aplicate de Mopar. Desi nu au fost publicate inca pozele cu interiorul, americanii au anuntat cateva elemente noi, printre care se numara fibra de carbon aplicata manetei schimbatorului si a franei de mana.    

Din punct de vedere tehnic modificarile se rezuma la nivelul suspensiei, usor intarite pentru a controla mai eficient miscarea de ruliu. Motorul si alte elemente au fost ocolite de americani, probabil din lipsa de experienta in cazul motoarele cu doar patru cilindri si capacitati cilindrice sub 4.000 cmc.

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top