Fiat Chrysler Automobiles nu exclude o alianţă cu Ford sau GM

Sergio Marchionne FCA

Şeful Fiat Chrysler Automobiles vede o alianţă cu rivalii americani de la Ford şi GM drept o ipoteză “fezabilă din punct de vedere tehnic”.

“Nu există niciun fel de restricţii. Există o singură motivaţie pentru încheierea unei astfel de înţelegeri. Economie maximă de capital în dezvoltarea de noi modele,” a declarat Sergio Marchionne, boss-ul Fiat Chrysler Automobiles, citat de Automotive News.

“Este un subiect veşnic actual. Nu există încă nimic concret.” explică acesta, întrebat despre stadiul discuţiilor ipotetice cu grupurile Ford şi General Motors.

Sergio Marchionne, arhitectul fuziunii de succes dintre giganţii Fiat şi Chrysler-Jeep, este un susţinător fervent al consolidării industriei auto prin intermediul reducerii numărului de jucători, respectiv prin realizarea de cât mai mult alianţe între liderii globali.

Strategia nu este una lipsită de ecou, costurile tot mai ridicate de dezvoltare impuse de proliferarea modelelor hibride/electrice şi a celor autonome punând presiune pe lichidităţile tot mai reduse regăsite în vistieriile marilor constructori auto.

În ultima perioadă, Marchionne a dat semnale clare privind deschiderea grupului Fiat Chrysler Automobiles spre o posibilă alianţă cu un alt mare producător. Patriarhul Fiat exclude, însă, orice colaborare cu PSA Peugeot-Citroen, neîncrezător în planurile de redresare ale companiei franceze.

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top