Fiat devine marcă exclusiv electrică până în 2030

Fiat 500 3+1 autoexpert.ro

Fiat va face tranziția pentru a deveni un brand exclusiv electric între 2025 și 2030, promițând că modelele electrice nu vor costa mai mult față de cele cu motor termic.

Fiat a anunțat că va deveni o marcă exclusiv electrică până în 2030. Marca italiană vrea să elimine motorizările clasice din ofertă între 2025 și 2030. Schimbarea a fost confirmată chiar de CEO-ul mărcii italiene, Oliver Francois. ”Între 2025 și 2030, gama noastră de automobile va deveni treptat exclusiv electrică, Va fi o schimbare radicală pentru Fiat”, a spus Oliver Francois.

Fiat va deveni o marcă exclusiv electrică

Fiat nu a dat detalii despre viitoarele modele electrice ce vor fi adăugate în gamă, dar a făcut deja primul pas prin lansarea noii generați a modelului 500 exclusiv în variantă electrică. Marca italiană va continua să se concentreze pe automobile de oraș.

În 2019, Fiat a prezentat conceptul Centoventi, ce anunță practic o nouă generație pentru modelul Panda. Modelul va folosi cel mai probabil platforma folosită de actualul Fiat 500 electric. Ne putem aștepta și la viitoare modelele electrice dezvoltate pe platforma din cadrul grupului PSA folosită de actualele modele Peugeot e-208 sau Opel Corsa-e.

Fiat e-Ducato – totul despre versiunea electrică

Via Autocar

Adaugati comentariu