Categorii: Noutati auto

Fiat Freemont își face debutul

Cu ocazia viitoarei ediții a Salonului Auto de la Geneva, se va produce debutul noului Fiat Freemont, a cărui vânzări vor debuta în cea de-a doua jumătate a anului 2011.

Freemont este un model construit pe platforma lui Dodge Journey, fiind primul autovehicul Fiat dezvoltat în urma parteneriatului cu Grupul Chrysler. Freemont va fi produs la fabrica din Toluca (Mexic), unde este fabricată și versiunea pentru Statele Unite a lui Fiat 500.

Freemont a fost conceput pentru a răspunde tuturor nevoilor unei familii, sau celor care au nevoie de o mașină foarte spațioasă și versatilă, fie pentru distracțiile de week end, fie pentru nevoile zilnice. Flexibilitatea și practicabilitatea noului model sunt combinate cu un stil original. Cu dimensiuni generoase (4.890×1.880×1.720 mm), Freemont va oferi un interior foarte spațios, datorită în mare parte, celui mai mare ampatament din clasă – 2.890 mm.

Fiat Freemont oferă un spațiu generos la interior, confort și o versailitate deosebită mulțumită celor șapte locuri oferite standart, accesul la al treilea rand făcându-se foarte ușor mulțumită portierelor care se deschid la un unghi de 90 de grade. Rabatarea ultimului rând de scaune este o operațiune foarte ușoară, acesta pliindu-se la nivelul podelei și asigurând astfel o suprafață plană de încărcare. 

Altă caracteristică interesantă este aceea că cele trei rânduri de scaune sunt montate pe înălțimi diferite, pe principiul unui amfiteatru, pentru a da posibilitatea tuturor pasagerilor să se bucure de o vizibilitate cât mai bună. 

Freemont va avea tracțiune pe puntea față și va beneficia de aportul unei unități turbo-diesel MultiJet de 2 litri, cu două variante de putere: 140 și 170 CP, cuplat la o transmisie manuală. Ulterior va fi disponibil opțional, un sistem de tracțiune integrală care va face pereche fie cu unitatea turbo-diesel de 170 CP, fie cu un propulsor V6 pe benzină, de 3,6 litri și 276 CP, ambele urmând a fi cuplate unor transmisii automate.

Cu excepția motorului de 3,6 litri, care provine din gama Pentastar a producătorului Chrysler și a transmisiei automate, restul motoarelor și transmisiilor sunt dezvoltate și produse de către FPT – Fiat PowerTrain.

Radu Guramulta

Leave a Comment

Adresa email nu va fi afisata public. Câmpurile cu steluță sunt obligatorii*

Articole recente

Opel Grandland electric va intra în producție în 2024

Opel va începe producția modelului SUV Grandland electric din 2024 la uzina din Eisenach, Germania. Constructorul german Opel a confirmat…

2 ore în urmă

Mașinile electrice pot deveni epave și la accidente ușoare: daună totală

Cu toții știm că viitorul este electric. Unii jubilează, alții s-au resemnat. Dar cu toții văd care e ținta. Problema…

4 ore în urmă

Schimbări majore la Seat și Cupra

Seat S.A. a susținut o conferință de presă în care a prezentat rezultatele financiare pe anul fiscal 2022. Dincolo de…

19 ore în urmă

Honda Jazz Crosstar – ce oferă la 29.490 euro?

Honda nu-ți dă de ales: primești totul sau nimic. Pentru că Jazz Crosstar este disponibil doar în cea mai dotată…

o zi în urmă

Conceptul Kia EV5 anunță un nou SUV electric

Kia a publicat câteva imagini cu noul concept electric EV5 ce anunță un viitor model de serie ce va fi…

2 zile în urmă

Cota de piață a Dacia în Europa a crescut la 5,1%

Raportul ACEA privind înmatriculările din primele două luni ale anului 2023 arată că vânzările Dacia s-au majorat cu 46,6% până…

2 zile în urmă