Fiat Strada, pickup italian pentru America de Sud

Fiat Strada, pickup italian pentru America de Sud

Fiat Strada este un nou model de pickup lansat de italieni pentru zona LATAM. Fiat Chrysler Automobiles extinde astfel gama sa utilitară în America Latină, propunând un nou partener mai marelui Toro.

Constructorul italian are o istorie puternic legată de modelele cu trăsături comerciale. Și, poate nu știați, însă chiar și segmentul pickup a fost adeseori atacat. Europa are la dispoziție modelul Fullback – un Mitsubishi L200 în haine italiene. America Latină se poate lăuda cu aspectuosul Toro. Iar noua generație Fiat Strada are  o întreagă tradiție în spate.

Totul a început în 1996, atunci când Fiat Automóveis din Brazilia ataca nișa „supermini coupé utility”. E simplu de înțeles, trebuie doar să vă aduceți aminte de Dacia Pick-Up. Model autohton și mai longeviv, lansat în 1975. Și aflat în producție peste trei decenii – cu peste 300.000 de exemplare vândute. Înapoi la Fiat Strada, acesta era în 1996 urmașul lui Fiorino Pickup. Iar în America Latină a rezistat neabătut, ajutat de revizii succesive – până la Mark V.

Noua generație a fost prezentată recent în America de Sud și are numeroase conexiuni cu mai marele Toro. Fiat nu se sfiește să utilizeze un design ambițios – calandru de dimensiuni generoase, faruri cu DLR-uri LED, etc. Foarte puține detalii sunt cunoscute în acest moment – însă se pare că Fiat va păstra la vânzare și generația anterioară. Astfel, noul Strada ar putea reprezenta o alternativă mai „premium”. În plus, se știe doar că va prelua numeroase componente interioare de la modelele deja existente pe continent – Toro, Argo, sau Cronos.

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top