Fiat Tipo este AUTOBEST 2016 – în România de la 11.395 euro

Fiat Tipo

Fiat Tipo este AUTOBEST 2016. Titlul vine ca o încununare a calităţilor noului sedan italian, gândit ca o alternativă practică şi accesibilă la modelele clasice de clasă compactă.

Titlul a fost acordat pe baza unui algoritm compus din 13 criterii importante – design, confort, costuri de întreţinere, preţ, fiabilitate, versatilitate, reţea de service şi chiar valoare de revânzare. Cu un total de 1492 puncte, Fiat Tipo s-a impus categoric în fața finaliștilor Opel Astra, Hyundai Tucson, Honda HRV și Mazda CX-3.

Cea mai apreciată trăsătură a lui Fiat Tipo, în cadrul jurizării, a fost raportul calitate-preț, acesta fiind conceptul-cheie în jurul căruia a fost elaborată strategia noului compact Fiat.

Filosofia Tipo are la bază trei piloni – tehnologie la îndemână și dotări de asistență, spațiu suficient pentru toți cei cinci pasageri și confort de clasă superioară – toate la prețuri extrem de accesibile. Cu dimensiuni exterioare compacte (4.54 metri lungime, 1.79 metri lățime și 1.49 metri înălțime), noul model Fiat dispune de cel mai mare portbagaj din segment, cu un volum de 520 de litri. În plus, ampatamentul de 2,64 metri maximizează confortul din habitaclu, iar designul italian îi conferă un statut unic în segment, indiferent de perspectivă.

Fiat Tipo va fi lansat pe piețele din regiunea EMEA în primăvara anului viitor, și tot atunci va ajunge și în România.

În România, Tipo va fi oferit în patru configurații de bază, ENTRY, MID, MID PLUS și HIGH. Modelul va fi dotat cu motorizări economice și performante: două unități turbo diesel Multijet II și una pe benzină, care dezvoltă între 95 CP și 120 CP (1.4 16v 95 CP, 1.3 MultiJet II 95 CP și 1.6 MultiJet II 120 CP).

Modelul va avea un preț promoțional de la 11.395 Euro (TVA inclus) pentru versiunea de bază motorizată de un propulsor pe benzină de 1.4/ 95 CP Euro 6, cu transmisie manuală, și va beneficia de o ediție specială în momentul lansării, numită Opening Edition, la un preț de 12.500 Euro (TVA inclus).

Adaugati comentariu