Fiat Tipo este Autobest 2016

Fiat Tipo

Fiat Tipo este Autobest 2016. Titlul vine ca o încununare a calităților noului sedan italian, gândit ca o alternativă practică și accesibilă. Mai ales la modelele clasice de clasă compactă.

Capitalul enorm de încredere investit de Fiat în noul Tipo nu a rămas fără ecou în presa de specialitate. Trofeul AUTOBEST 2016 dovedește semnificația aparte a noului model pentru piața europeană. Premiul a fost acordat de un juriu de 26 jurnaliști auto reprezentând tot atâtea țări europene. (grad reprezentare de 91% la nivelul populației continentale). Algoritm compus din 13 criterii importante: design, confort, costuri de întreţinere, preţ, fiabilitate, versatilitate, reţea de service şi chiar valoare de revânzare.

Fiat Tipo este Autobest 2016

Cu un total de 1.492 puncte, Tipo s-a impus categoric în fața celorlalți finaliști. printre acestia numărându-se Opel Astra, Hyundai Tucson, Honda HR-V și Mazda CX-3. Acestea au avut un ecart important de 7 puncte comparativ cu următorul clasat. Cu alte cuvinte, pentru a cuceri titlul AUTOBEST, Fiat Tipo trebuia să reprezinte cea mai bună ofertă pentru majoritatea clienților europeni. Juriul a decis că sedanul italian îndeplinește, într-adevăr, acest deziderat.

De altfel, Fiat nu se află la primul titlu AUTOBEST din istoria sa. Citadina Panda și sedanul Linea au cucerit aceeași distincție, în 2003 și 2008. Festivitatea de decernare a premiilor AUTOBEST 2016 a fost găzduită de maiestuosul teatru Vetra din Milano, evenimentul fiind unul plin de strălucire, în ton cu speranțele puse în succesul comercial al noului Fiat Tipo – prezentat pentru prima dată publicului larg anul trecut, la Salonul Auto de la Istanbul.

Te-ar putea interesa si

Rațional sau emoțional? Cum alegem un automobil nou?

Intrarea în posesia mult râvnitului titlu AUTOBEST reflectă din plin principalul atu al noului Fiat Tipo, prețul de pornire rezonabil, capitol la care sedanul italian are puțini rivali reali. Fiat rescrie, practic, rețeta mașinii de familie accesibile și pune la dispoziția omului de rând un sedan confortabil, cu design plăcut și spațiu interior generos.

Adaugati comentariu