Filozofia DS dusă la extrem: Concept Numero 9

Concept Numero 9

Viitorul model DS va fi lansat în China. Pentru a marca evenimentul, Citroën a construit un nou concept car, Numéro 9, care va fi dezvelit la Salonul Auto de la Beijing. Acest concept prevestește viitorul liniei DS și dezvăluie tendințele de design ale următoarelor trei modele ale liniei: un sedan premium din segmentul C, un SUV și un sedan executiv de segment D.

Concept car-ul Numéro 9 sublimeaza ADN-ul modelelor liniei DS. Acesta exprima tendinte radicale in design, cu un stil inspirat si emotional, identificabil imediat. Nivelul inalt de sofisticare este pus alaturi de finisaje de calitate superioara pentru senzatii la volan cu totul originale, si alaturi de dotari care sunt cu adevarat folositoare in viata de zi cu zi. Caroseria sa carismatica aminteste de Shooting Brake, in timp ce noua parte frontala este conceputa pentru tehnologia plug-in full-hybrid. Acest concept-car ofera nu nivel remarcabil de performanta (autonomie de 50 km, 295 CP, functie boost, 39 g/km de CO2).
Design curajos

Calcand pe urmele modelelor Citroën DS3, DS4 si DS5, concept car-ul Numéro 9 reprezinta o noua abordare a liniei DS. Acesta foloseste un nou stil de caroserie, care are deja o istorie prestigioasa in lumea auto: shooting brake.

Numéro 9 imbina subtil proportiile unui coupé si cele ale unui tourer, oferind o senzatie la volan exceptionala, fiind desenat in linii puternice, cu capota lunga si garda foarte joasa (1.27m intaltime), asezat pe jantele de 21 de inch. Acesta promite si confort unic la bord, prin proportiile sale generoase si cele trei suprafete vitrate de pe plafon, creand o ambianta unica si prietenoasa pentru toti pasageri.

Numéro 9 are 4.9 m lungime si 1.94 m latime, cu un ampatament de 3 m. Aceasta are avantajul de a oferi mai mult loc pentru picioare pasagerilor din spate. Aspectul sau spatios – o invitatie la volanul sau – reflecta adevaratele nevoie ale clientilor din segmentul executive in ceea ce priveste functionalitatea si versatilitatea.

Inspirat de designul shooting brake, Numéro 9 este o noua abordare a segmentului D, alaturi de sedanuri mai conventionale. Aceasta masina carismatica, cu caracter si design foarte usor de remarcat, continua povestea liniei DS.
Un concentrat de caracteristici DS

Numéro 9, care combina genele unui coupé si cele ale unui shooting brake, are un design elegant, pur-sange, cu proportii solide, , care dezvaluie linii subtile de tensiune. Numéro 9 isi confirma statutul prin caracterul sau distinctiv si sofisticat.

Acest concept car inglobeaza formele distincte ale liniei DS. Cele mai expresive caracteristici includ acoperisul flotant, subliniat de ornamentele cromate marcate discret cu semnul DS, precum si suprafetele laterale vitrate care curg in luneta spate.

In ultimul rand, prin culorile caroseriei si prin materiale, Numéro 9 afiseaza atat mister cat si sofisticare. Culoarea exterioara negru profund, cu tente subtile de violet, denumita „Whisper”, se potriveste perfect cu nuanta mai calda de finisare crom „californian”.

Tehnologie Plug-in hybrid: respect pentru mediu si senzatii la volan

Datorita tehnologiei sale plug-in full-hybird, concept car-ul Numéro 9 se incadreaza perfect politicilor de respect a mediului inconjurator ale Citroën.

Trenul de rulare plug-in hybrid are un motor electric pe puntea spate. Aceasta este o configuratie simpla si inovatoare, adaptata perfect caracterului modelului Numéro 9: optimizeaza comportamentul rutier si tractiunea, limitand consumul de carburant si emisiile.

Astfel, concept car-ul Numéro 9 imbina un motor cu ardere interna, pe benzina sau diesel in functie de piata, cu un motor electric amplasat pe puntea spate care dezvolta o putere de 70 CP si cuplu de 200 Nm. Acest motor electric functioneaza cu ajutorul bateriilor lithium-ion care pot fi incarcate in doar 3h 30 cu ajutorul unei prize normale. Modelul prezentat in cadrul Salonului Auto de la Beijing foloseste un motor 1.6 THP pe benzina care dezvolta 225 CP (165 kW) si cuplu de 275 Nm.

Datorita tehnologiei sale plug-in hybrid, Numéro 9 respecta mediul incojurator. Acest lucru se aplica in special in mediul urban, unde masina are o autonomie de 50 km in modul complet electric ZEV (Zero Emissions Mode), precum si pe drumurile care necesita accelerare si franare succesiva, acolo unde trenul de rulare hybrid limiteaza consumul prin folosirea ambelor surse de propulsie. Pe autostrada, sarcina este preluata de motorul cu combustie interna, pentru a oferi performante reale.

Nu s-a facut niciun compromis in ceea ce priveste confortul si senzatiile la volan, dimpotriva. Atunci cand soferul are nevoie de viteza si cuplu, o functie „boost” leaga  puterea motorului cu ardere interna de cea a motorului electric, permitand concept car-ului Numéro 9 sa atinga niveluri inalte de performanta (295 CP), fara a avea un efect asupra consumului de carburant (1.7 l /100 km si 39 g/km de CO2). Acest vehicul are nevoie de 5.4 secunde pentru a atinge 100 km/h si 25.3 secunde pentru a parcurce 1.000 m cu start de pe loc.

Adaugati comentariu