Final fericit de sezon pentru BCR Leasing RT

Trei titluri de campioni naționali la clase, trei echipaje în Top 10 FIA și podium final la echipe pentru BCR Leasing Rally Team în Campionatul Național de Raliuri 2013.

Ultima etapă din Campionatul Naţional de Raliuri 2013, Raliul Harghitei, a concurat ca şi nivel de dificultate cu etapa sibiană, în ciuda faptului că a fost cel mai scurt raliu din acest an. Deşi a concurat în formulă incompletă la această etapă, BCR Leasing Rally Team a încheiat în forţă sezonul 2013, cucerind pentru al doilea an consecutiv două titluri de CAMPIONI NAŢIONALI: la clasa 3 – prin Edwin Keleti şi Botond Csomortani – şi la categoria Două Roţi Motrice (2WD) – prin Alex Filip şi Bogdan Iancu (deja Câştigători ai clasei 5, înaintea acestei etape).

În Cupa Dacia, Octavian Tîrnovean a terminat pe podium Raliul Harghitei, avându-l drept navigator de această dată pe colegul său de echipă – Campionul Naţional din 2011, Valentin Porcişteanu. Cu punctele acumulate la Harghita, BCR Leasing Rally Team a ocupat locul I în clasamentul pe echipe al acestei etape, terminând pe locul III al doilea an de participare în Campionatul Naţional de Raliuri.

După un început de sezon excelent, Edwin Keleti şi Botond Csomortani au fost loviţi de ghinion în a doua jumătate a campionatului, înregistrând 3 abandonuri în 4 etape disputate. Astfel, înaintea Raliului Harghita, ei păstrau doar şanse matematice pentru câştigarea unui nou titlu de Campioni Naţionali la clasa 3. Cu toate acestea, Edi şi Boti au decis să fie ofensivi şi de această dată, reuşind timpi excelenţi pe probele speciale şi un excelent loc 2 în clasamentul general FIA. Curajul şi viteza le-au fost răsplătite pe deplin la final de campionat când, profitând şi de abandonul principalilor contra-candidaţi, au preluat din nou conducerea clasei 3 în clasamentul cumulat şi au cucerit astfel al doilea titlu consecutiv de CAMPIONI NAŢIONALI la această clasă.

„Un final extraordinar pentru un sezon care, deşi a promis multe şi a adus o creştere importantă de ritm, a avut destule sincope tehnice legate de fiabilitatea amortizatoarelor faţă care aproape că ne-a costat titlul la clasa 3! Suntem deosebit de fericiţi cu ceea ce am realizat în 2013 şi sperăm ca atât partenerii, cât şi spectatorii să fie mulţumiti de evoluţia noastră!

Mă bucur şi de revenirea raliului Harghita care, deşi nu a folosit probele consacrate din trecut, a fost o revenire necesară, într-o zonă extrem de frumoasă, primitoare şi cu oameni pasionaţi de motorsport. De altfel, s-a vazut afluxul important de spectatori! Vreau să-i multumesc lui Boti pentru dăruire şi profesionalism, partenerilor pentru susţinere şi extraordinarilor băieţi de la Colina Motors pentru munca depusă non-stop! Vreau să le mulţumesc şi fanilor pentru aprecieri şi susţinere şi sper ca în 2014 să le oferim şi mai multe satisfacţii!” – a declarat Edwin Keleti.

Ca şi colegii lor de echipă, liderii de la clasa 3, Alex Filip şi Bogdan Iancu au pornit în acest sezon cu scopul de  a-şi apăra titlurile cucerite în 2012. După un parcurs constant, în care au arătat că ştiu să-şi gestioneze foarte bine emoţiile, Alex Filip şi Bogdan Iancu erau deja Câştigători la clasa 5 înaintea etapei harghitene şi aveau totodată nevoie de minim 0,3 puncte pentru a deveni, din nou, Campioni ai categoriei Două Roţi Motrice. Cu calm şi cu siguranţa specifică unor campioni, ei au reuşit să facă faţă presiunii adversarilor şi durităţii traseului, ocupând în final poziţia a doua şi cucerind astfel un nou titlu de CAMPIONI NAŢIONALI ai categoriei 2WD.

”Suntem foarte fericiţi pentru că munca de un an a dat roade şi am reuşit să câştigăm atât titlul în categoria maşinilor cu două roţi motrice, dar şi cel al clasei 5. A fost un sezon lung şi foarte capricios din punct de vedere meteo. Cu atât mai mult ne bucură că am reuşit să trecem cu bine peste condiţiile de gheaţă, zăpadă, ploaie torenţială, grindină, furtună, praf şi vizibilitate redusă sau caniculă. Odată atinse obiectivele, deja ne putem face planuri pentru sezonul 2014 şi vreau să mulţumesc tuturor celor care ne-au fost alături – parteneri, echipa de asistenţă, familii, prieteni şi fani. Respect adversarilor noştri şi felicitări campionilor celorlalte clase! – Alex Filip.

Echipajul Vali Porcişteanu şi Dan Dobre a avut un sezon scurt în 2013, participând doar la 7 din cele 9 etape disputate. Chiar şi în aceste condiţii, Campionii Naţionali de Raliuri din 2011 au reuşit să se claseze pe un bine-meritat loc 4 în clasamentul general FIA. Ambiţia şi dăruirea cu care concurează de fiecare dată, le-au fost recunoscute şi recompensate la Raliul Sibului (singura etapă din România inclusă şi în Campionatul European de Raliuri – ERC), prin decernarea trofeului Colin McRae Flat Out. Această distincţie se acordă la fiecare raliu din Campionatul European pilotului care demonstrează o combatitivitate şi o atitudine sinonimă cu cea a fostului mare pilot de raliuri.

Însă Vali nu a putut sta departe de raliuri la ultima etapă din acest sezon şi a decis să onoreze invitaţia lui Octavian Tîrnovean de a concura alături de el în Cupa Dacia. Astfel, la 10 ani de la debutul său în competiţii, Vali a luat startul la Harghita în dublă calitate – de navigator şi de consultant pentru mai tânărul său coleg de echipă. “Mă bucur în primul rând că am ajuns cu bine la finalul unei curse deşi scurtă, extrem de dificilă. Pot considera că mi-am atins obiectivul, cu ceva emoţii ce-i drept, dar fără secunde de penalizare. Vreau să profit de ocazie şi să-i felicit pe navigatorii noştri pentru tot ceea ce fac şi trăiesc alături de noi, cursă de cursă.

Nu este deloc uşor ceea ce fac şi din acest motiv, acum, după ce am trăit senzaţii unice pe parcursul unui întreg raliu pe scaunul din dreapta, respectul meu pentru ei a mai urcat încă o treaptă! Mă declar mulţumit şi sunt bucuros că am avut parte şi de o astfel de experienţă, care s-a materializat cu un loc 3 în Cupa Dacia, dar şi cu un amuzant podium în clasamentul Juniorilor. Mulţumesc tuturor, felicitări Octi, felicitări BCR Leasing Rally Team!!! Să ne vedem cu bine în 2014!”- a declarat Vali Porcişteanu la finalul competiţiei de la Odorheiu Secuiesc.

Astfel, după un sezon în care l-a avut ca navigator pe Alexandru Popidan, Octavian Tîrnovean primeşte ajutorului lui Vali la ultima etapă şi reuşeşte să termine sezonul pe locul 4 în Cupa Dacia şi pe 6 la Juniori.

“Doresc să-i mulţumesc lui Vali pentru încrederea şi sprijinul acordat. Pentru noi, obiectivul principal la această etapă a fost să ajungem la sosire şi să ne simţim bine în maşină. Dacă aceste obiectve aveau să se îndeplinească, eram siguri că şi rezultatul sportiv urma să fie unul bun. Maşina a avut mult de suferit la acest raliu, scurt dar foarte solicitant, astfel că problemele tehnice pe care le-am întâmpinat în a doua jumătate ne-au făcut să pierdem un loc în Cupă până la finalul cursei. Chiar dacă nu am reuşit să-mi îndeplinesc obiectivul stabilit la începutul sezonului, un loc pe podiumul Cupei Dacia, sunt mulţumit că am învăţat foarte multe în acest an. Mulţumesc întregii echipe BCR Leasing Rally Team, echipei Colina Motorsport pentru dedicaţie şi profesionalism, colegilor de echipă, dar şi lui Dodo Piţigoi pentru întreaga susţinere.”

„Mă bucur că am reuşit să încheiem într-o notă pozitivă Campionatul, la finalul unui sezon mai slab decât ne-am fi dorit. Consider că locul 3 la Echipe nu reflectă cu adevărat valoarea noastră, dar acesta este rezultatul final  în condiţiile date şi având în vedere contra-candidaţii. Aş mai menţiona faptul că BCR Leasing Rally Team are 3 echipaje în Top 10 Clasament General FIA, ceea ce dovedeşte o componenţă bună atât la nivel individual, cât şi per ansamblu.

Din punct de vedere personal, mi-a făcut o deosebită plăcere să văd Raliul Harghitei din maşina de concurs şi consider că pot fi cu atât mai mulţumit de rezultatele echipei de la această etapă cu cât am avut parte de un raliu dificil. Felicitări Vali Porcişteanu, Dan Dobre, Edwin Keleti, Botond Csomortani, Alex Filip, Bogdan Iancu, Octavian Tîrnovean, Alexandru Popidan! Felicitări şi echipei mele tehnice, mulţumesc pentru suport partenerilor echipei!”  – a concluzionat Alexandru Piţigoi, Director General Colina Motorsport şi managerul BCR Leasing Rally Team.

„Bilanţul pozitiv pe care ni l-a oferit BCR Leasing Rally Team la final de sezon reprezintă o confirmare a calităţii echipei noastre şi un punct de plecare reconfortant în viitorul sezon competiţional 2014. Mulţumim echipajelor BCR Leasing Rally Team pentru demonstraţia de ambiţie, talent şi profesionalism de care au dat dovadă la fiecare evoluţie competiţională din acest an. Suntem convinşi că în noul sezon provocările vor fi cel puţin la fel de mari şi că performanţa piloţilor va aduce un plus de virtuozitate spectacolului sportiv gustat de toţi pasionaţii de maşini, printre care, în mod cert, se află şi clienţii noştri” – a declarat Bogdan Speteanu – Director General BCR LEASING IFN.

Campioană la Echipe în 2012, BCR LEASING RALLY TEAM a fost susţinută în cel de-al doilea an de participare în Campionatul Naţional de Raliuri de BCR Leasing, Omniasig, Mobil 1 prin Star Lubricants, Pirelli, Colina Motorsport, Cronus e-Business, GrECo, Nespresso, Orange, Renault, Radio ZU, Wheels Spedition, Keleti Advanced Driving Consultants.

Adaugati comentariu