Finalistele Best Electric Car in Romania 2021: BMW iX3

Din lista de modele eligibile, doar șapte modele au ajuns în finala primei ediții Best Electric Car in Romania 2021. Primul pe listă este cel mai nou SUV electric din Bavaria: BMW iX3.

După impactul masiv pe care l-a făcut BMW cu modelul electric i3 în lumea automobilelor alimentate la priză, constructorul bavarez a lansat de curând primul său SUV complet electric. Numit BMW iX3, acesta împarte platforma cu popularul model X3, dar folosește un motor electric de 286 CP și 400 Nm.

BMW iX3 – finalist în Best Electric Car 2021

Pentru a accelera de la 0 la 100 km/oră, noul BMW iX3 are nevoie de 6.8 secunde, iar viteza maximă a fost limitată electronic la 180 km/oră. Pentru a alimenta motorul electric, modelul BMW iX3 folosește o baterie baterie cu densitate mare de 80 kWh (net 74 kWh) ce va oferi o autonomie de 460 km, măsurată conform standardului WLTP.

Încărcarea bateriei se poate face la stații de putere mare de 150 kW, unde iX3 are nevoie de 34 minute pentru a atinge 80% din capacitatea bateriei. La o stație de 50 kW, modelul are nevoie de o oră și 42 minute pentru o încărcare de la 0 la 80%. La stațiile de încărcare cu curent alternativ, iX3 se poate încărca cu maxim 11 kW.

Este primul model bavarez ce va fi produs pentru export în China, la uzina BMW din Shenyang. Preţul de pornire pentru BMW iX3 este de 67.592 euro cu TVA, fără a lua în calcul eventualele programe Rabla şi Rabla Plus. Noul model vine cu două nivele de echipare: Inspiring, oferit standard, şi Impressive, ca nivel superior, disponibil contra cost.

În cadrul competiției Best Electric Car in Romania, cititorii pot vota pentru Premiul de Popularitate una dintre cele șapte finaliste. Votați aici: bestelectriccar.ro

Via Best Electric Car 2021

Adaugati comentariu