Finalistele Best Electric Car in Romania 2021: Honda e

În finala Best Electric Car in Romania 2021 a ajuns și primul model electric produs de constructorul japonez Honda.

Micul model de oraș, Honda e, este reprezentatul mărcii japoneze în prima ediție a competiției Best Electric Car in România 2021. Honda e este una dintre cele mai atrăgătoare mașini de oraș cu propulsie electrică disponibile în acest moment. Cu un design retro, dar interpretat într-un stil modern, Honda e este primul model electric produs de compania niponă.

Honda e autoexpert.ro

Honda e – în finala Best Electric Car in Romania 2021

Cu o parte frontală rectangulară dominată de blocuri optice rotunde full-LED ce înglobează inclusiv semnalizările, Honda e seamănă cu un roboțel motorizat. Inspirația generală pentru designul modelului electric este dată de un model clasic din istoria Honda, Civic din 1972. Însă restul e modern. De la mânerele escamotabile care ies din portieră la apăsarea butonului de pe telecomandă sau la apropierea de mașină, la stopurile LED și mai ales la interiorul care este o vitrină a tehnologiilor de ultimă oră.

test comparativ Honda e vs Mini Cooper SE

Honda e folosește exclusiv ecrane digitale la interior, inclusiv două pe post de oglinzi retrovizoare. Spre deosebire de sistemul similar folosit de germanii de la Audi, oglinzile digitale folosite de Honda sunt mai bine gândite și mai ușor de folosit.

Pentru propulsie, modelul de oraș nipon folosește un motor electric de 154 CP montat pe puntea spate, alimentat de o baterie de 35,5 kWh amplasată în podea. Motorul electric oferă un cuplu de 315 Nm, iar accelerația de la 0 la 100 km/h durează 8,3 secunde. Viteza maximă este de 145 km/h. Autonomia oficială este de peste 200 km, măsurată conform standardului WLTP.

test comparativ Honda e vs Mini Cooper SE

În cadrul competiției Best Electric Car in Romania, cititorii pot vota pentru Premiul de Popularitate una dintre cele șapte finaliste. Votați aici: bestelectriccar.ro

 

Adaugati comentariu