Finalistele Best Electric Car in Romania 2021: Kia e-Niro

Kia e-Niro

SUV-ul electric coreean Kia e-Niro este un candidat puternic în finala Best Electric Car in Romania 2021. Cu o baterie de 64 kWh în versiunea de top, e-Niro se bucură de o autonomie ce poate să atingă 450 km cu un singur plin de curent.

Kia are în ofertă o variantă full electrică pentru SUV-ul compact Niro. Numită Kia e-Niro, modelul electric a fost lansat în 2018, inițial pe piața din Coreea și apoi modelul a fost oferit pe plan global.

Noul Kia e-Niro by Robert De Niro

Kia e-Niro – în finala Best Electric Car in Romania 2021

Varianta de bază a SUV-ului asiatic este echipată cu un motor electric de 136 CP și baterie cu capacitate netă de 39.2 kWh, în timp ce versiunea de top propune un motor cu 204 CP și o baterie cu o capacitate netă de 64 kWh. Modelul folosește o platformă comună cu Hyundai Kona Electric, dar cele două mașini au caractere total diferite.

Kia a ales cartea confortului și a eleganței. Modelul e-Niro este mai lung, oferind mai mult spațiu pentru pasageri și un portbgaj cu volum mai mare de 451 litri. Însă, cel mai mare atu al modelului din Coreea este autonomia. În varianta cu baterie de 64 kWh, modelul poate parcurge 455 kilometri, autonomie măsurată în ciclul WLTP.

Kia e-Niro

La nivel de design, Kia e-Niro se aseamănă cu versiunea plug-in hybrid, dar are o serie de elemente exclusive, cum ar fi inserțiile albastre la exterior și grila închisă în partea din față. Portul de încărcare combo CCS este amplasat chiar în partea frontală a mașinii.

Prețurile pentru modelul Kia e-Niro pe piața din România încep de la 40.583 euro (TVA inclus) pentru versiunea de 136 CP și baterie de 39.2 kWh și de la 45.295 euro pentru versiunea cu 204 CP și baterie de 64 kWh. Prețurile nu includ subvenția primită prin cadrul programelor Rabla și Rabla Plus.

Kia e-Niro

În cadrul competiției Best Electric Car in Romania, cititorii pot vota pentru Premiul de Popularitate una dintre cele șapte finaliste. Votați aici: bestelectriccar.ro

 

Adaugati comentariu