Finalistele Best Electric Car in Romania 2021: Volkswagen ID.3

test VW ID.3 2020

Încheiem seria prezentărilor modelor din finala primei ediții Best Electric Car 2021 cu germanul Volkswagen ID.3. Noul model compact electric a ajuns în finală unde și-a devansat chiar modelul mai mare din gamă, ID.4.

Pentru Volkswagen, modelul electric ID.3 este unul extrem de important. Este practic noul Golf, care va duce marca germană către un viitor complet electric. Este primul model ce a folosit noua platformă MEB din cadrul grupului german, platformă ce este astăzi utilizată și de modele ca Volkswagen ID.4, Skoda Enyaq iV sau Audi Q4 e-tron.

test VW ID.3 2020

Volkswagen ID.3 în finala Best Electric Car 2021

ID.3 este un automobil care aduce multe premiere pentru VW. Este primul automobil fabricat la Wolfsburg care poartă noua siglă Volkswagen, un logo simplificat ce deschide noua eră în istoria mărcii germane. De asemenea, noul Volkswagen ID.3 folosește noua platformă MEB dezvoltată de grupul VW. Platforma are un motor electric amplasat pe puntea spate iar setul de acumulatori este amplasat sub podea. Motorul electric este disponibil în două variante de putere: 150 CP (110 kW) și 204 CP (150 kW).

test VW ID.3 2020 test VW ID.3 2020

Disponibil inițial în versiunea de echipare 1ST, modelul german avea să urce rapid în preferințele clienților europeni, devenind cea mai bine vândută mașină electrică din Europa începând cu luna octombrie 2020. În finala Best Electric Car va veni varianta ID.3 Pro, modelul de volum ce este produs după epuizarea ediției de lansare 1ST. Modelul vine echipat cu motorul electric de 204 CP și 310 Nm plus bateria de 62 kWh (brut) ce îi asigură o autonomie de 425 kilometri.

În cadrul competiției Best Electric Car in Romania, cititorii pot vota pentru Premiul de Popularitate una dintre cele șapte finaliste. Votați aici: bestelectriccar.ro

 

Adaugati comentariu