Finalistele Best Electric Car in Romania 2022: BMW iX

BMW iX autoexpert.ro

BMW va fi prezent în finala competiției Best Electric Car in Romania cu SUV-ul electric iX. BMW iX are un design aparte și introduce un nou stil pentru contructorul bavarez.

SUV-ul electric de la BMW are dimensiuni exterioare comparabile cu un X5, dar designul este complet diferit. Bazat pe conceptul iNext, SUV-ul full size iX aduce un stil nou de design atât la exterior, cât și la interior. Cu o grilă plină impresionantă încadrată de blocuri optice înguste în partea din față și stopuri la fel de subțiri în spate, iX va atrage cu siguranță orice privire.

BMW iX autoexpert.ro

BMW iX

Modelul german vine cu o serie de elemente specifice: capota față nu se poate deschide decât în service, iar pentru alimentarea cu lichid de parbriz este suficient să apeși pe sigla BMW din față, care ascunde un orificiu pentru rezervorul de lichid de parbriz. Mai avem un plafon panoramic heliomat, sticla devenind opacă la apăsarea unui buton, sau când lumina ambientală este prea puternică.

Interiorul este și el complet nou. Piesa centrală este display-ul curbat ce înglobează două ecrane tactile, unul de 12,3 inchi amplasat în fața celui de la volan și un al doilea de 14,9 inchi ce este poziționat central. BMW a păstrat controlerul rotativ tactil amplasat pe consola centrală, chiar lângă noul sistem de comandă pentru cutia de viteză automată.

BMW iX autoexpert.ro

Modelul BMW iX xDrive50 folosește două motoare electrice, iar puterea totală este de 523 CP (385 kW), consumul mediu de energie electrică fiind anunțat între 19 și 23 kW/100 km. Autonomia oficială WLTP este de 630 kilometri. Versiunea BMW iX xDrive40 oferă 326 CP (240 kW) și o autonomie totală de 425 kilometri.

BMW iX xDrive 50 folosește o baterie de 115.5 kWh (106 kWh net), în timp ce modelul iX xDrive 40 are o baterie mai mică de 76.6 kWh (71 kWh net). Bateriile BMW iX au o perioadă de garanţie de opt ani şi 160.000 de kilometri.

Gama a fost completată de o versiune M, numită BMW iX M60 ce va avea o putere peste 600 CP. Consumul combinat de energie determinat în ciclul de testare se ridică la 21,6 kWh/100 km. BMW iX este produs la uzina BMW Group din Dingolfing. În România, prețurile încep de la 78.838 euro pentru iX xDrive40 și de la 104.185 euro pentru iX xDrive50.

În cadrul competiției Best Electric Car in Romania, cititorii pot vota pentru Premiul de Popularitate una dintre cele șapte finaliste. Votați aici: BestElectricCar.ro

Via Best Electric Car in Romania

Adaugati comentariu