Finalistele Best Electric Car in Romania 2022: EQS de la Mercedes-EQ

Nava amiral a flotei de modele electrice de la Mercedes-EQ va fi prezentă în finala Best Electric Car in Romania: noul EQS, echivalentul electric al Clasei S.

Prezentat acum un an, Mercedes EQS, sau EQS de la Mercedes-EQ, așa cum îl recomandă constructorul german, este cel mai mai mare sedan electric produs de marca din Stuttgart. Este echivalentul electric al Clasei S și prima limuzină de lux din portofoliul Mercedes-EQ, divizia responsabilă cu modelele electrice.

Mercedes-Benz EQS autoexpert.ro

EQS – limuzina de lux electrică

EQS nu este un sedan propriu-zis, ci mai degrabă un coupe cu 4 uși. Scopul care a decis forma caroseriei este evident: EQS a devenit cel mai aerodinamic automobil din lume. Are un Cx de 0,20, care pune umărul la atingerea autonomiei impresionante de până la 770 km.

Încă de la lansare au fost disponibile două versiuni: EQS 450+ și EQS 580 4Matic. Ulterior, divizia AMG a lansat propria versiune numită Mercedes-AMG EQS 53 4Matic+. Pentru variantele non-AMG, motoarelele electrice oferă 333 CP sau 523 CP. Bateria utilizată pentru alimentarea motoarelor electrice are o capacitate impresionantă de 107,8 kWh, iar sistemul suportă încărcări rapide de până la 200 kW.

Mercedes-Benz EQS autoexpert.ro

Mercedes-EQ a adăugat în gama modelului EQS și o versiune de bază numită EQS 350 cu motor electric pe puntea spate de 292 CP și o autonomie oficială de 618 kilometri. Modelul EQS 350 are un preț de pornire de 102.480 euro. Gama actuală mai conține și versiunile EQS 450 4Matic (două motoare electrice, 360 CP) și EQS 500 4Matic (două motoare electrice, 449 CP).

EQS aduce o serie de inovații importante la interior. Modelul dispune de unul dintre cele mai mari borduri digitale oferite în acest moment. Sistemul poartă numele MBUX Hyperscreen și înglobează, de fapt, trei ecrane distincte unite sub întreaga planșă de bord. Vorbim de o consolă tactilă curbată, gigantică (0,24 m2), care se întinde pe toată lungimea parbrizului, de 1,41 m!

Bordul lui EQS autoexpert.ro

În cadrul competiției Best Electric Car in Romania, cititorii pot vota pentru Premiul de Popularitate una dintre cele șapte finaliste. Votați aici: BestElectricCar.ro

Via Best Electric Car

Adaugati comentariu