Advertisement

Finalistele Best Electric Car in Romania 2022: Ford Mustang Mach-E

Ford Mach-E

Ford Mustang Mach-E a fost selectat pentru unul dintre cele șapte locuri din finala competiției Best Electric Car in Romania. Modelul electric cu nume celebru se prezintă.

Ford și-a lansat primul său model complet electric la finalul anului 2019 și a făcut-o folosind cel mai celebru nume de model din gama sa. Dacă până atunci denumirea Mustang era sinonimă cu modelul muscle car din gama constructorului american, acum numele face parte și din strategia de electrificare. Modelul electric american a fost lansat în România anul trecut.

Ford Mustang Mach-E

Purtând emblemea specifică Mustang, modelul electric Ford Mustang Mach-E este un crossover electric cu lunii inspirate de celebrul coupe cu motor V8, dar și cu detalii de design ce privesc spre viitor. Partea frontală are o grilă închisă, specifică mașinilor electrice, iar designul farurilor este specific. Stopurile au linia specifică modelului Mustang cu trei elemente optice.

La interior, Mustang Mach-E a mizat pe un instrumentar complet digital. În centru, designerii Ford s-au inspirat de la Tesla și au montat un ecran gigantic de 15,5 inchi poziționat vertical. Modelul dispune și de a patra generație a sistemului de infotainment Sync. Un element specific sunt portierele fără mânere fizice. Portierele sunt descuiate prin atingerea unui buton amplasat pe montant.

Ford Mustang Mach-E, noul model electric este disponibil în două versiuni: una cu propulsie pe puntea spate și alte cu tracțiune integrală. Pe lângă cele două versiuni de tracțiune, noul Mustang Mach-E este disponibil cu două variante de baterie: Standard Range și Extended Range. Versiunea standard folosește o baterie de 75.7 kWh, iar motorul electric furnizează o putere de 286 CP și 416 Nm.

Versiunea cu baterie mare va folosi o baterie de 98.8 kWh, iar autonomia pentru modeul cu propulsie pe puntea spate este de 610 km, valoare măsurată conform standardului WLTP. Pentru modelul cu baterie mare, puterea motorului electric este de 351 CP și 580 Nm. Cea mai performantă versiune este Mustang Mach-E GT cu o putere totală de 487 CP și un cuplu de 860 Nm. Versiunea GT poate accelera de la 0 la 100 km/oră în 3,7 secunde. Cel de la volan are la dispoziție trei moduri de rulare: Whisper, Active și Untamed.

Ford Mustang Mach-E suportă încărcare rapidă la stații cu o putere maximă de 150 kW. Noul model electric oferă spațiu pentru cinci pasageri și un portbagaj de 402 litri. Sub capotă mai există un spațiu suplimentar de depozitare cu un volum de 100 litri.

Modelul electric Ford Mustang Mach-E are un preț de pornire de 54.400 euro pe piața din România.

În cadrul competiției Best Electric Car in Romania, cititorii pot vota pentru Premiul de Popularitate una dintre cele șapte finaliste. Votați aici: BestElectricCar.ro

Via Best Electric Car in Romania

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top