Finalistele Best Electric Car in Romania 2022: Kia EV6

Kia este în finala Best Electric Car in România cu cel mai nou model electric din gama sa: EV6.

Kia EV6 este cel mai nou și revoluționar model electric din gama constructorului coreean. Construit pe platforma dedicată E-GMP pe care o împarte cu mărcile Hyundai și Genesis, noul model EV6 dispune de două variante pentru capacitatea bateriei.

Kia EV6

Modelul electric poate fi comandat cu baterie de 58 kWh sau 77.4 kWh. Există variante cu două motoare electrice, sau unul singur amplasat pe puntea spate. Datele oficiale spun că modelul Kia EV6 poate parcurge până la 510 km cu o singură încărcare în cazul versiunii echipate cu bateria de 77.4 kWh. Arhitectura E-GMP la 800V permite încărcări rapide de până la 240 kW la stații DC.

Există patru versiuni de echipare numite: EV6 Air, EV6 Earth, EV6 GT-Line și EV6 GT. Pentru versiunea de top EV6 GT, cele două motoare electrice asigură 585 CP (430 kW) și 740 Nm. Sprintul de la 0 la 100 km/oră se face în 3.5 secunde, iar viteza maximă este de 260 km/oră. Această versiune nu este încă disponibilă în România.

Clienții din România pot alege dintre diverse configurări ce implică unul sau două motoare electrice și bateria de 58 kWh sau cea de 77 kWh. Puterea sistemului variază între 170 și 326 CP. Prețurile pentru piața din țara noastră încep de la 47.993 euro, fără prima oferită prin programul Rabla Plus.

Modelul EV6 a obținut și titlul de Car of the Year 2022 în cadrul unei ceremorii găzduite de orașul elvețian Geneva.

În cadrul competiției Best Electric Car in Romania, cititorii pot vota pentru Premiul de Popularitate una dintre cele șapte finaliste. Votați aici: BestElectricCar.ro

Via Best Electric Car in Romania

Adaugati comentariu