Finalistele Best Electric Car in Romania 2022: Renault Megane E-Tech

Renault Megane E-Tech autoexpert.ro

Unul dintre cele mai noi  modele electrice prezente în finala Best Electric Car in Romania este proaspăt lansatul Renault Megane E-Tech Electric.

Renault, unul dintre constructorii care au adoptat propulsia electrică încă de la început, propune un nou model crossover compact numit Megane E-Tech Electric. După succesul modelului Renault Zoe, Megane E-Tech vrea să îi calce pe urme și să devină un bestseller în clasa mașinilor electrice compacte.

Renault Megane E-Tech Electric

Dezvoltat pe platforma CMF-EV a alianței Renault-Nissan-Mitsubishi, noul model este un hatchback compact cu influențe crossover. Este primul model Renault ce afișează noua siglă a mărcii franceze și folosește noul sistem multimedia OpenR Link dezvoltat cu Google.

Noul model are o lungime de 4.21 metri, lățime de 1.78 metri, înălțime de 1.5 metri și ampatament de 2.7 metri. Greutatea lui Megane E-Tech este de 1.624 de kilograme.

Noul design este numit de Renault ”sensual-tech” și abordează un stil mai fluid, păstrând însă elemente clasice ale mărcii. La interior, sistemul multimedia dispune de două ecrane. Cel din fața celui de la volan are 12.3 inch, iar cel de pe consola centrală are 12 inch și este amplasat în mod portret.

Megane E-Tech Electric poate fi configurat cu un singur motor electric, dar acesta este disponibil în două versiuni de putere: 130 CP (250 Nm) sau 218 CP (300 Nm). Megane E-Tech Electric oferă două pachete de baterii: 40 kWh sau 60 kWh. Autonomia oficială este de 300 kilometri pentru bateria mică și de 470 km pentru cea de 60 kWh. Modelul suportă încărcări rapide de până la 130 kW.

Renault Megane E-Tech Electric autoexpert.ro

Pe piața din România sunt disponibile trei nivele de echipare numite Equilibre, Techno și Iconic. Prețurile încep de la 33.100 euro.

Test cu noul Renault Megane E-Tech Electric

În cadrul competiției Best Electric Car in Romania, cititorii pot vota pentru Premiul de Popularitate una dintre cele șapte finaliste. Votați aici: BestElectricCar.ro

Via Best Electric Car

Adaugati comentariu