Finalistele Car of the Year 2021: Dacia Sandero nu a intrat în finală

car of the year 2021

S-au anunțat finalistele Car of the Year 2021. Acestea sunt: Citroen C4, Cupra Formentor, noul Fiat 500, Land Rover Defender, Skoda Octavia, Toyota Yaris și VW ID.3. Din păcate noua dacia sandero nu a intrat în finală.

S-au anunțat cele șapte finaliste ale ediției Car of the Year 2021. Printre ele se află trei modele electrice de volum – VW ID.3, noul Fiat 500 și Citroen C4. Din păcate, dacia sandero a ratat intrarea în finală.

Celelalte patru finaliste sunt land Rover Defender, Cupra Formentor, Skoda Octavia și Toyota Yaris. Câștigătorul va fi anunțat pe 1 martie.

Finalistele Car of the Year 2021 au fost alese de 60 jurnaliști din 23 țări. Aceștia vor decide învingătorul, fiecare jurnalist având la dispoziție 25 puncte pe care trebuie să le împartă între cele șapte finaliste.

Câștigătorul de anul trecut este Peugeot 208, care este oferit atât cu benzină și diesel cât și electric.

Anul acesta, reprezentantul grupului PSA în finală este Citroen C4 după ce Peugeot a câștigat titlul de trei ori în ultimii șapte ani. Însă Citreon nu a mai câștigat de la CX din 1975 deși a mai fost de patru ori în finală cu C3 Aircross, C3, Cactus și C5 Aircross.

C4 este construit pe acceași platformă ca și 208 și oferă de asemenea toate tipurile de propulsie.

Surprinzătoare într-un fel prezența în finală a unui crossover premium aparținând unui brand nou: Cupra Formentor.

Unul din favoriți este noul Fiat 500 ale cărui versiuni electrice sunt construite pe o platformă diferită. După ce a câștigat tilul în 2008, noul Fiat 500 are reale șanse de a repeta succesul după 13 ani.

Land Rover Defender este cel mai scump model din finală dar noua platformă și noile motoare diesel MHEV îi dau dreptul să spere.

Noua Skoda Octavia este mașina ideală de familie. Juriul a ales pentru finală două din cele cinci modele construite pe platforma MQB: Cuopra Formentor și Skoda Octavia în timp ce VW Golf, Seat Leon și Audi A3 nu au intrat în finală.

Toyota Yaris este un alt concurent cu șanse. Micuța japoneză a câștigat titlul cu prima generație în 2000 și de atunci fiecare generație nouă a prins finala.

Un alt favorit este VW ID.3 și în opinia noastră acesta are cele mai mari șanse de a învinge în ciuda problemelor de soft.

Surprinzător, Mercedes nu a intrat cu niciun model în finală. Nici măcar revoluționarul Mercedes S-Class nu a prins finala.

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top