Fisker Ocean este cel mai nou SUV electric lansat în Statele Unite ale Americii

Start-up-ul american Fisker a lansat oficial primul său model SUV electric numit Ocean.

Henrik Fisker este un nume cunoscut în industria auto. Danezul a fost responsabil pentru designul unor modele celebre ca BMW Z8, Aston Martin DB9 sau Fisker Karma. Fisker a lucrat pentru BMW, Ford și Aston Martin. Ulterior și-a format propria companie numită Fisker Automotive unde a creat modelul electric Fisker Karma.

Fisker avea să părăsească propria companie în 2013, firma fiind ulterior achiziționată de o companie din China și rebotezată Karma Automotive.

Henrik Fisker și-a înființat apoi o nouă companie numită Fisker Inc. în 2016. Iar noul SUV electric numit Fisker Ocean este primul model produs de noua companie înființată de Henrik Fisker.

Fisker Ocean este un rival pentru Audi e-tron și a fost prezentat oficial chiar înainte de cel mai mare eveniment dedicat gadgeturilor electronice din SUA: CES 2020. Fisker Ocean va ajunge la primii clienți în 2022.

Fisker Ocean folosește o baterie de 80 kWh Li-Ion ceea ce va permite o autonomie ce va varia între 400 și 500 km. Fisker nu a publicat date tehnice complete, dar constructorul spune că vor exista și versiuni cu tracțiune integrală.

Noul SUV electric a fost gândit pentru a fi sustenabil din punct de vedere ecologic. Scaunele sunt tapițate cu fibre reciclate, iar plafonul este de fapt un panou solar ce adaugă un plus de energie sistemului electric.

Fisker Ocean poate fi rezervat contra sumei de 2.999 USD. Prețul de bază este de 37.499 USD.

Adaugati comentariu