Fisker va oferi un papamobil electric Vaticanului

E greu de imaginat un papamobil Fisker, însă de anul viitor o mașină produsă de marca americană ar putea intra în flota de vehicule a Vaticanului.
Fisker Ocean

Multe mărci auto își doresc să folosească imaginea suveranului pontif furnizându-i acestuia vehicule cu care, ulterior, să participe la evenimente. Cel mai nou și mai surprinzător caz este al mărcii Fisker.

Marca americană, cunoscută pentru modelul sportiv Karma produs la uzina Valmet din Finlanda, se declară gata de a furniza Vaticanului un model Fisker Ocean pregătit special pentru papa Francisc.

Este interesant că modelul Ocean, un SUV electric care poate fi alimentat și cu energie solară grație unui plafon retractabil care transformă căldura și lumina soarelui în energie, nu a ajuns încă pe piață, el fiind pregătit pentru a face acest pas abia în 2022.

Cu toate acestea, Henrik Fisker și Geeta Gupta-Fisker, cofondatori ai companiei auto, au declarat că s-au întâlnit cu papa Francisc la Vatican și i-au propus să îi ofere pentru utilizare un SUV Ocean special pregătit pentru el.

Pe lângă propulsia electrică, vehiculul va avea în dotare o mulțime de echipamente realizate din materiale reciclabile fapt ce ar trasmite un mesaj foarte clar către toți cei care îl vor vedea pe papa Francisc la bordul său.

„Am citit cu inspirație că papa Francisc este foarte atent la mediul înconjurător și la impactul schimbărilor climatice pentru generațiile viitoare”, au menționat cei de la Fisker odată cu anunțul privind pregătirea unui viitor papamobil.

Produs la uzina Magna Steyr din Austria, SUV-ul Fisker Ocean are un preț de catalog de circa 32.000 de euro. Anul trecut, papa Francisc a primit pentru utilizare și un sedan Toyota Mirai alimentat cu hidrogen.

Adaugati comentariu