Forbes: TOP 10 cel mai bine plătiți sportivi. Lewis Hamilton, singurul pilot

Fostul campion de Formula 1, Lewis Hamilton, ocupă locul zece în topul Forbes al celor mai bine plătiți sportivi de pe planetă în 2016.

Deși a ratat titlul anul trecut, în favoarea colegului de la Mercedes Nico Rosberg (retras din sport la finele sezonului), averea netă a lui Lewis Hamilton a ajuns anul trecut la 46 de milioane de dolari, dintre care 38 de milioane din salariu și bonusuri, respectiv 8 milioane de dolari din contractele de sponsorizare.

Niciun alt pilot de curse nu a câștigat mai mulți bani ca Hamilton în 2016. Fotbalul este, evident, cel mai profitabil sport, cu starurile internaționale Cristiano Ronaldo și Lionel Messi aflate pe locurile unu și trei în Topul Forbes al Celor Mai Bine Plătiți Sportivi. Ronaldo a câștigat 93 milioane, cu un salariu de 58 milioane de dolari și 35 milioane de la sponsori. Messi a adus acasă anul trecut 80 milioane de dolari.

Pe locul al doilea îl regăsim pe baschetbalistul LeBron James, cu 86,2 milioane de dolari, urmat pe poziția a patra de celebrul tenismen Roger Federer (64 milioane), de jucătorul din NBA Kevin Durant (60,6 milioane), pe locul cinci, respectiv de un star NFL, Andrew Luck (50 milioane), pe șase. Top 10 mai include jucătorul de golf Rory McIlroy (50 milioane), vedetele NFL Stephen Cury (47,3 milioane) și James Harden (46,6 milioane), pe pozițiile șapte, opt și nouă.

Cel mai apropiat pilot din clasament de Hamilton este titularul de la Ferrari, Sebastian Vettel, clasat pe locul al 14-lea în clasamentul celor mai bine plătiți sportivi de anul trecut, cu un salariu de 38 de milioane de dolari și încă o jumătate de milion de dolari obținut din sponsorizări. Următorul este Fernando Alonso, pe locul 20, grație unui venit total de 36 milioane de dolari în 2016. Colegul lui Lewis Hamilton, Nico Rosberg, a câștigat 21 de milioane de dolari anul trecut, o sumă insuficient de mare pentru a-l propulsa pe acesta în top 100.

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top