Ford: Acuzații grave de hărțuire sexuală în SUA

Scandal iscat de Ford în Franţa

Ford este acuzat că a tăinuit mai multe acuzații de hărțuire sexuală la fabricile sale din SUA. Un raport al cotidianului New York Times spune că angajații Ford, în special femeile, sunt încă supuși hărțuirii și represaliilor la fabricile companiei din Chicago.

Raportul pretinde că hărțuirea fizică și verbală persistă la stațiile de asamblare și ștanțare. Când Ford a ajuns la o înțelegere de 10 milioane de dolari în legătură cu hărțuirea sexuală și rasială la două fabrici din Chicago, în august anul trecut, a declarat că a luat măsuri pentru a “preveni hărțuiri viitoare”. Cu toate acestea, ancheta NYT spune că atmosfera persistă.

Potrivit NYT, “pentru femeile de la Ford, hărțuirea este un lucru comun chiar dacă lucrează pentru o corporație multinațională, profesionistă în domeniul resurselor umane, chiar dacă victimele sunt membri ai unuia dintre cele mai puternice sindicate din țară, chiar dacă o agenție federală a anchetat situația și chiar și după ce organizații independente au supravegheat conduita angajaților de mai mulți ani “.

Ancheta NYT descrie o cultură a hărțuirii în fabricile de automobile Ford care persistă de zeci de ani. Șefii și colegii muncitori le-au tratat pe angajate ca pe o proprietate personală sau ca pe o pradă, au făcut remarci nepotrivite, le-au atins sau chiar au condiționat mai multe sarcini pentru sex și le-au pedepsit pe cele care au refuzat.

Asta a fost acum un sfert de secol. Astăzi, femeile de la acele fabrici Ford afirmă că sunt în continuare supuse unor abuzuri și spun că au fost batjocorite, amenințate sau concediate dacă au reclamat cazurile. 

Ca răspuns la această poveste stânjenitoare, Ford a emis o declarație oficială în care afirmă că “nu tolerează hărțuirea sexuală sau discriminarea, ia foarte serios aceste afirmații și le investighează pe deplin.” Comunicatul susține că sindicatul lucrătorilor nu a reușit, de asemenea, să rezolve problema. Săptămâna trecută, Ford a împărtășit faptul că peste 36.000 de angajați s-au oferit voluntar să contribuie la creșterea calității vieții pentru persoanele afectate de dezastre naturale. Între timp, se luptă pentru îmbunătățirea siguranței la locul de muncă pentru propriii lucrători.

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top