Ford B-Max – Made in Romania

Ford B-MAX deschide prin noua motorizare de 1 litru EcoBoost un nou trend în rândul monovolumelor de clasă mică, punând la loc de cinste dinamica şi reducerea consumului de carburant.

Anul 2012 a marcat două mari evenimente pentru noua unitate de producție din Bănie. Primul a fost reprezentat de intrarea în fabricație a motorului EcoBoost de 1 litru, iar al doilea a consemnat startul producției efective pentru cel mai nou model Ford pentru piața europeană, simpaticul B-MAX.

Motorizarea de 999 cmc reprezintă chintesența celei mai în vogă tendințe din industria auto: fenomenul de downsizing. Cu alte cuvinte, găsirea echilibrului între performanțe de top și o eficiență maximă a funcționării pentru noile generații de propulsoare.

Iar Ford a impins lucrurile la un nivel greu de imaginat acum câțiva ani. Inginerii companiei au dezvoltat un motor pe benzină cu o cilindree de doar 1 litru, supraalimentat și cu injecție directă de combustibil, căruia au reușit să-i asigure o putere de până la 125 CP.

Concret, pentru Focus sunt disponibile două versiuni de putere (100 și 125CP), iar pentru B-MAX există variante de 100 CP și 120 CP (modificarea galeriilor de admisie și de evacuare, fiind vorba de un compartiment motor de dimensiuni mai mici, conduce la diminuarea puterii maxime, comparativ cu Focus).

2
Ford Auto-Start-Stop Noul motor are prevăzut în standard și sistemul Ford Auto-Start-Stop. Pentru varianta high power cifrele ce marchează eficiența noii motorizări sunt cu adevărat interesante, emisiile de CO2 fiind de doar 114 g/km, în timp ce consumul mediu declarat de constructor este de 4,9 l/100 km.

Ford B-MAX deschide prin noua motorizare de 1 litru EcoBoost un nou trend în rândul monovolumelor de clasă mică

120 CP obținuți dintr-o cilindree de un litru. Sună foarte bine pe hârtie și este cu adevărat impresionant atunci când îl conduci. Până la performanțe te bucuri de un sunet plăcut în sarcină.

3

ație, teoretic, în orice moment. Consumul și liniaritatea în exploatare îl recomandă pentru această mașină. Valorile consacrate Ford se regăsesc și în B-MAX. Este o mașină care te implică în condus. Direcția este ușor „grea“ și precisă, iar timoneria la fel. Comportamentul dinamic are influențe sportive.

Poate fi considerat rigid, dar la acest aspect contribuie și pneurile cu talon mic. Noul Ford B-MAX beneficiază de un pachet de dotări mai mult decât interesant și care conține printre altele aer condiționat manual, radio CD cu mp3, comenzi audio la volan și mufă USB.

Adaugati comentariu