Ford Craiova – posibil record de producție în 2020

Ford Craiova – posibil record de producție în 2020

Ford România estimează volume record de producție la Craiova în 2020. Uzina din Bănie a demarat producția în ritm susținut pentru modelele EcoSport și Puma.

Conform constructorului american, anul acesta uzina Ford Craiova ar putea atinge un nou record al cadenței de producție. Compania estimează că vor fi construite zilnic peste 1000 de autovehicule. Această valoare înseamnă o cadență de un vehicul la fiecare 67 de secunde. Și producția motorului 1.0 EcoBoost va ajunge la o nouă valoare de top – aproximativ 1700 de motoare zilnic, unul la fiecare 42 de secunde.

Ford Craiova exportă în 2020 automobile în peste 50 de piețe din întreaga lume. Începând din prima parte a acestui an pentru prima oară un vehicul construit în România va ajunge și în Australia. Acolo va fi livrat noul crossover compact Puma. Uzina de Asamblare Vehicule Ford Craiova operează, în premieră, în trei schimburi. În 2019, Ford a înregistrat la noi un total al înmatriculărilor de 16.168 de vehicule, cu o cotă de piață de 8,6%.

„Echipa Ford Craiova este foarte fericită să descopere reacțiile pe care Ford Puma le-a generat în presa europeană. Sunt convins că viitorii noștri clienți vor fi fascinați de caracterul dinamic al noului Ford Puma, dar și de aspectul funcțional și de elementele inovatoare oferite de acest vehicul fabulos,” a declarat Ian Pearson, Președinte Ford România și Director al fabricii Ford Craiova.

Via Ford România 

Adaugati comentariu