Ford Craiova reduce producția și estimează o nouă oprire temporară a uzinei

Criza de semiconductori afectează tot mai grav industria auto, iar uzina Ford din România nu face excepție. Șefii companiei au decis deja reducerea ritmului de lucru și prognozează chiar opriri ale producției în luna mai.
Ford Craiova – posibil record de producție în 2020

În ciuda faptului că modelul Ford Puma, produs exclusiv în România, este foarte bine primit pe piețele din Europa și că șefii grupului american au decis să prioritizeze uzinele de la Koln – unde este produs modelul Fiesta, și Craiova – facilitatea de asamblare a modelelor Puma și EcoSport, tocmai grație vânzărilor importante ale acestor modele, criza de semiconductori afectează grav producția.

În acest context, oficialii Ford au anunțat că problema aprovizionării cu semiconductori, care afectează o mare parte din industria auto globală, va duce la funcționarea în doar două schimburi în loc de trei a secției de producție a vehiculelor de la Ford Craiova în perioada 26 aprilie- 21 mai.

„În plus, estimăm în acest moment șase zile fără producție de vehicule, în data de 29 aprilie, respectiv în perioada 10 – 14 mai, precum și 10 zile fără producție de motoare, în perioada 26 aprilie – 14 mai. Continuăm totodată să prioritizăm configurațiile cheie de vehicule, gestionând în mod eficient volumele noastre alocate de semiconductori.

În perioada zilelor fără producție angajații de la Ford Craiova afectați de această situație vor fi plătiți în conformitate cu acordurile companiei cu sindicatele locale și cu prevederile legale în vigoare.

La nivel global, Ford monitorizează îndeaproape situația și ajustează programele de producție pentru a minimiza efectul asupra angajaților, furnizorilor, clienților și dealerilor noștri din întreaga Europă”, au menționat cei de la Ford.

A doua oprire a Ford Craiova în acest an

Cu două luni în urmă, pe 24 februarie, oficialii Ford România anunțau că sunt nevoiți să oprească producția „ca urmare a problemelor legate de furnizarea de semiconductori care afectează o mare parte din industria auto globală”. De asemenea, ei explicau că „Ford Craiova va suspenda temporar producția de vehicule și motoare timp de opt zile, începand cu 26 februarie”, plaunul fiind ca ca producția să fie reluată pe data de 10 martie”.

Cu o activitate zilnică estimată la circa 1.000 de mașini și 1.500 de motoare, un calcul simplu arată că, în cele opt zile de oprire, uzina din Craiova a pierdut o producție de 8.000 de mașini și 12.000 de motoare.

– La Mioveni și Craiova au fost produse în primul trimestru 117.789 de mașini
– Adio, Mondeo! Ford va întrerupe producția modelului în martie 2022

Adaugati comentariu