Advertisement

Ford Crown Victoria Interceptor cu motor V12 de tanc de 27 litri

Ford Crown Victoria Interceptor cu motor Rolls-Royce Metero

Nu doar rușii au idei trăznite cu motoare de tanc montate în automobile. Un suedez a reușit să amplaseze un motor V12 de tanc produs de Rolls-Royce într-o mașină de poliție Ford Crown Victoria Interceptor.

Suedezul Daniel Werner din Stockholm a avut o idee năstrușnică: să monteze un motor V12 cu o cilindree de 27 litri (!) de la un tanc din cel de-al doilea război mondial într-un Ford Crown Victoria Interceptor de poliție.

În acest scop, Werner a achiziționat un Ford Crown Victoria Interceptor din California, produs în 2006 folisit de Poliția americană.

Motorul V12 cu o cilindree de 27 litri se numește Rolls-Royce Metero și dezvolta 550 CP. Suedezul nu a fost mulțumit cu această putere și a adăugat două turbocompresoare și o nouă unitate de comandă ridicând puterea la 2.000 CP în timp ce turația maximă este de 4.000 rpm, uriașă pentru un motor de această cilindree. El are în plan să mărească presiunea de supraalimentare și să ajungă la 2.500 CP.

A montat și două injectoare pe cilindru care livrează în total 24 litri de benzină pe minut. Suedezul nu precizează ce rezervor are mașina și nici autonomia dar probabil că va fi nevoit să alimenteze foarte des.

De aceea, mașina nu este potrivită pentru drumuri lungi mai ales că și răcirea este complicată, motorul neputând fi răcit mai mult de câteva minute.

Ford Crown Victoria Interceptor cu motor Rolls-Royce Meteor

Pentru că structura lui Ford Crown Victoria nu putea susține masa acestui motor, suedezul a montat un cadru față de la pick-up-ul Chevy C10.

Probabil că singura utilitate a acestui monstru este în cursele de dragstere și suedezul speră să atingă cu el viteza maximă de 320 km/h.

SUV-ul URAN cu motor de tanc

 

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top