Ford EcoBoost de 1 litru a câştigat premiul „Motorul Internaţional al Anului”

Noul motor EcoBoost de 1,0 litri produs de Ford Motor Company – lansat cu succes în acest an pe modelul Focus în Europa – a fost numit „Motorul Internaţional al Anului” 2012.

Motorul mic, în 3 cilindri, de înaltă tehnologie, a mai primit alte două premii  – „Cel mai bun motor nou” şi „Cel mai bun motor sub 1,0 litri” – acordate de revista Engine Technology International pe baza voturilor exprimate de 76 de jurnalişti din 35 de ţări din întreaga lume.

Aceasta este prima dată când Ford câştigă premiul „Motorul internaţional al anului” în istoria de 13 ani a premiilor.  Mai mult, motorul EcoBoost de 1,0 litri a obţinut cel mai mare scor din istoria premiilor.

„Ne-am propus standarde incredibil de înalte atunci când am început să concepem acest motor”, a declarat Joe Bakaj, Vicepreşedinte Ford, Global Powertrain.  „Am vrut să oferim o economie de combustibil incredibilă, performanţă surprinzătoare, silenţiozitate şi rafinament –  şi toate acestea să fie asigurate de un motor foarte mic, în 3 cilindri.”

„Echipa a reacţionat la această provocare aparent imposibilă prin inovaţii cu adevărat interesante”, a adăugat Bakaj.  „Rezultatul schimbă regulile jocului pentru motoarele pe benzină la nivel global”, a afirmat Dean Slavnich, preşedinte al premiilor „Motorul Internaţional al Anului” şi editor al Engine Technology International:  „Aceasta este o victorie meritată pentru un motor cu adevărat remarcabil.”

Motorul, care este destul de mic cât să încapă pe o foaie A4, a fost conceput în centrele tehnice Ford din Dunton, Marea Britanie şi Merkenich, Germania.  Motorul este construit în uzinele Ford din Craiova, România şi Koln, Germania.

Motorul EcoBoost de 1,0 litri foloseşte turbine cu inerţie mică pentru a furniza rapid putere atunci când acceleraţia este apăsată la turaţii mici şi să furnizeze putere mare la viteze de pană la 248,000 RPM.

Alte inovaţii EcoBoost 1,0 litri includ:

– Galeria de evacuare încorporată în chiulasă scade temperatura gazelor de eşapament pentru a permite raportul optim carburant-aer în cadrul unei game de turaţii mai largi

– Un bloc unic de fontă încorporat încălzeşte motorul mai repede decât un bloc de aluminiu convenţional care reduce cu 50 la sută valoarea de energie „de încălzire” necesară şi reduce consumul de combustibil

– Două curele de transmisie principale ale motorului sunt scufundate în ulei pentru a oferi un motor mai silenţios, mai eficient

– Echilibrarea configuraţiei motorului prin „dezechilibrarea” intenţionată a volantei şi roţii de transmisie în loc de a adăuga arbori de echilibrare consumatori de energie.

Motorul EcoBoost de 1,0 litri a debutat în acest an pe Focus în Europa şi va fi oferit apoi pe C-MAX şi B-MAX în cursul acestui an.  Motorul EcoBoost de 1,0 litri va fi disponibil anul viitor pe modelele Ford în SUA, Asia Pacific şi Africa.

Noul Focus cu motor EcoBoost de 1,0 litri şi 100 CP are un consum de top în clasa sa, de 4,8 l/100 km (58,9 mpg)* şi emisii CO2 de 109 g/km. Modelul de 125 CP are un consum de 5,0 l/100 km (56,5,5mpg) cu emisii de CO2 de 114 g/km.

În prima lună de vânzări în Europa, mai mult de 4.700 clienţi au comandat un motor Focus EcoBoost de 1,0 litri, reprezentând aproape un sfert din toate maşinile Ford Focus comandate pe cele 19 pieţe tradiţionale europene în care este prezent Ford.

Ford Europa intenţionează să tripleze producţia anuală de vehicule echipate cu motoare pe benzină EcoBoost eficiente la aproximativ 480.000 până în 2015, de la 141,000 în 2011.  Compania estimează că peste 300.000 din aceste vehicule vor fi echipate cu motorul EcoBoost de 1,0 litri.

Comentăm?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Jaguar E-Pace autoexpert.ro

Test Jaguar E-Pace – Tigrul Siberian

Acesta nu este un jaguar, ci un tigru siberian. Nu pot descrie altfel noul E-Pace, care, prin eleganța designului exterior, prin opulența

Scroll to Top