Noul Ford EcoSport construit la Craiova are tracțiune 4×4 și un nou diesel

Noul Ford EcoSport, SUV-ul de segment B care va fi produs și la Craiova din această toamnă, a fost prezentat în versiunea pentru piața europeană. Marile noutăți sunt disponibilitatea tracțiunii integrale și apariția unui diesel de 1,5 litri și 125 CP.

Noul Ford EcoSport se va baza în continuare pe platforma lui Fiesta, fiind de fapt un facelift pronunțat al generației actuale și nu un model complet nou. La nivel estetic remarcăm partea frontală redesenată, cu blocuri optice și o grilă trapezoidală inspirate de cele ale fratelui mai mare Edge. Luminile de zi cu tehnologie LED sunt standard, iar jantele au diametrul de 17 sau 18 inch. În plus, acum plafonul poate fi specificat în nuanțe contrastante cu cele ale caroseriei, iar roata de rezervă montată pe hayon a fost eliminată.

Gama de motorizări pe benzină va cuprinde trei variante ale motorului turbo EcoBoost de 1 litru, cu 100, 125 și 140 CP. Toate sunt cuplate standard la o cutie manuală cu șase trepte, o transmisie automată cu șase trepte fiind oferită opțional doar pentru modelul de 125 CP. Motorul de 100 CP va putea fi comandat de la mijlocul anului viitor.

ford-ecosport-constrruit-la-craiova (14)

În schimb, paleta de versiuni diesel va fi extinsă cu o variantă mai potentă. Astfel, pe lângă unitatea 1.5 TDCi de 100 CP, Ford EcoSport va fi oferit alături de un nou motor diesel EcoBlue de 1,5 litri și 125 CP, disponibil, în premieră, exclusiv cu tracțiune integrală. Toate celelalte variante, inclusiv cele pe benzină, dispun de tracțiune față. Cuplul maxim este estimat la 300 Nm, iar consumul mediu la 4,5 l/100 km. Transmisia este manuală, cu șase rapoarte. Din 2018, modelul diesel de 125 CP va putea fi comandat și cu tracțiune față. O cutie automată nu este asociată cu niciuna dintre motorizările alimentate cu motorină.

Interiorul a fost complet reconfigurat, în centrul atenției urmând să stea noul sistem multimedia SYNC3 cu display tactil de 8 inch. Acesta este montat deasupra prizelor de aer rectangulare, independent de consola centrală, și va oferi integrare completă pentru dispozitivele compatibile cu standardele Android Auto și Apple CarPlay. În funcție de versiune, lista de opțiuni include, de asemenea, un display color de 4,2 inch și unul de 6,5 inch. Comenzile climatizării și volanul multifuncțional sunt, de asemenea, noi.

Habitaclul beneficiază de o serie de soluţii inteligente de depozitare, inclusiv o podea a portbagajului ajustabilă pe înălţime care poate fi ridicată pentru a oferi un compartiment ascuns voluminos dedicat bagajelor sau poate fi coborâtă pentru a creşte capacitatea portbagajului la 334 de litri.

Ford oferă pentru EcoSport un sistem audio B&O cu 10 incinte acustice, Cruise Control cu limitator de viteză ajustabil, Blind Spot Information System, Roll Stability Control și climatizare automată. În plus, pachetul ST-Line imprimă un aer sportiv noului EcoSport, grație pragurilor, eleronului, jantelor de 17 inch și a spoilerelor cu design inspirat de la modelele din familia Ford Performance.

ford-ecosport-constrruit-la-craiova (3)

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top