Ford F-150 se înnoiește la Detroit

2018 Ford F-150

Cel mai bine vândut model de pe tărâm american, Ford F-150, se înnoiește: calandru nou, jante noi și, cel mai important, un motor diesel dezvoltat de la zero de către americani.

Succesul pe piața americană al seriei F de la Ford este uriaș: până în luna septembrie a anului trecut au fost comercializate peste 595.000 exemplare, cu mai bine de 170.000 peste al doilea pick-up din top, Chevrolet Silverado. Mai mult chiar, de 4 decenii, seria F este cel mai bine vândut pick-up american, cu mai bine de 26 de milioane de exemplare comercializate!

2018 Ford F-150

De aceea, Ford decide în sfârșit să completeze gama de motoare cu primul propulsor turbo-diesel din istoria seriei. Noul propulsor va fi dezvoltat și testat de către Ford, în ciuda speculațiilor anterioare cum că americanii vor opta pentru varianta TDV6 de pe Land Rover Discovery. Noul motor va fi cuplat la transmisia automată cu 10 trepte. Combinația dintre introducerea propulsorului diesel în ofertă și cererea tot mai mare de pick-up-uri în Europa, ar putea deschide orizonturi noi pentru marele pick-up.

2018 Ford F-150

Și fanii propulsoarelor pe benzină primesc un nou motor V6 de 3,3 litri, care-l înlocuiește pe vechiul agregat de 3,5 litri. Acesta va oferi valori ale puterii și cuplului foarte apropiate de ale precedentului V6, în vecinătatea a 282 CP și 343 Nm. Motorul de bază, de 2,7 litri V6 a ajuns la a doua generație și este acum cuplat la cutia automată cu 10 trepte. Vârful gamei, V8-ul de 5 litri, primește un boost de putere și cuplu, dar Ford nu specifică valorile finale.

2018 Ford F-150

Și pentru varianta facelift, Ford oferă un număr impresionant de 16 echipări, împreună cu șapte noi grile față vopsite în culoarea caroseriei, cromate sau realizate din plasă, blocuri optice față-spate redesenate, cu tehnologie LED, bare de protecție retușate și șase noi modele de jante. Interiorul primește noi combinații cromatice și, opțional, finisaje furniruite.

Lista dotărilor de siguranță este îmbogățită cu asistență la coliziunea frontală cu detectarea pietonilor și cruise control adaptiv, în timp ce sistemul start-stop este de-acum standard.

Lansarea oficială va avea loc în toamnă, iar varianta diesel va intra în producție în 2018.

 

 

Adaugati comentariu