Test drive Ford Focus CC 2.0 TDCi 136 CP

Ford a apelat la ajutorul designerului italian Pininfarina pentru a accede in segmentul coupe-cabrio. Sa fie suficient pentru a da batai de cap lui Peugeot 307CC?

  • Comportament dinamic peste medie segmentului
  • Motor economic
  • Plansa de bord demodata
  • Diesel destul de zgomotos

Maşinile cabrio cu acoperiş rigid se adresează celor care vor să experimenteze plăcerea de a rula vara descoperiţi, dar care nu vor suferi de neajunsurile unui acoperiş textil. Același lucru îl face și Focus CC, în timp ce majoritatea concurenţilor propun un design ce se adresează în mod special clientelei feminine, aspectul conservator al Fordului îl face potrivit pentru oricine.

Construit în colaborare cu Pininfarina, sistemul  de acoperiş retractabil pare bine închegat dar durează destul de mult procesul de capotare şi decapotare. Din punct de vedere dinamic maşina se comportă excelent, trenul de rulare preluând o parte din elementele de la varianta ST.

Motorul diesel de 2 litri este destul de silenţios şi se potriveşte bine cu caracterul maşinii, acesta aducând un plus la aspectul practic, alături de acoperişul rigid. Greutatea suplimentară a maşinii este resimţită în timpul acceleraţiilor, cu toate că maşina nu pare submotorizată. La interior cel care a mai condus un Ford Focus nu va fi surprins, singurul element de noutate fiind butonul de pornire Start/Stop, un accesoriu modern printre constructorii de automobile.

Pe locurile din spate spațiul oferit este acceptabil pentru persoanele ce nu depăşesc 1,70m. Capotată, maşina este bine insonorizată şi, cel puţin la momentul testului, nu se auzeau „greieraşii” tipici acestui tip de caroserie. Chiar dacă afară sunt doar câteva grade peste zero există în mod constant tentaţia să decapotaţi maşina. După aproape un minut, cam cât pare că durează procesul de decapotare vă veţi putea bucura de cerul liber şi veţi aprecia la adevărata valoare scaunele încălzite şi sistemul de climatizare eficient.

Poate părea ciudat pentru ceilalţi participanţi la trafic dar senzaţia dintr-un cabrio îi va face pe mulţi şoferi să rişte o posibilă răceală dar să se plimbe prin oraş cu maşina decapotată. Această distracţie nu este ieftină, preţurile pentru un Focus CC pornesc de la 21.000 Euro şi pot ajunge la peste 35.000 pentru varianta de vârf. În condiţiile actualei crize economice puteţi totuşi să beneficiaţi de reduceri semnificative.

Date tehnice: Ford
Focus CC
Sasiu si caroserie
Motorizare 2.0 TDCi
Nr. usi/locuri 2/4
Masa proprie/totala [kg] 1530/2045
Dimensiuni si capacitati
Lung/lat/inalt [mm] 4605/1835/1455
Ampatament 2640
Volum portbagaj [l] 250 (535)
Motor si transmisie
Tip motor 2.0 TDCi
Combustibil Motorina
Cilindree [cmc] 1997
Sistem alimentare common rail
Putere max. [kW(CP)/rpm] 100(136)/4000
Cuplu max. [Nm/rpm] 320/2000
Cutie de viteze Manuala/6
Performante si consum
Viteza maxima [km/h] 205
0-100 km/h [s] 10.3
Consum urban/extra/mixt 7.7/4.9/5.9
Emisii CO2 [g/km] 156

Adaugati comentariu